Av STEINAR SÆTHER​

Det er ekstra surt å tape kamper hvor du er klar på at en fortjente minst ett poeng. 1-2 på Brentford Community Stadium føles urettferdig! Det var en dommerkollega som fikk meg gretten denne fredagen, ettersom han unnlot å vise ut en som felte Dykes som nest siste forsvarer. Målet vårt var derimot et høydepunkt! Undres på hva Bright åt til middag? Hadde han vært i fjøset og tatt noen munnfuller kraftfôr? For en styrke i kroppen og tempo i beina han har! Forarbeidet til utligningen vår var enestående, og avslutningen Dykes sto i stil med Bright sitt forarbeid. En kandidat til årets mål i Championship!

Leser ellers at vår unge finske venstreback får kritikk etter skåringa til Ivan Toney. Sorry, men det er feil adresse. Warburton var dagen før klar på at innlegg og pasninger generelt mot Toney måtte stanses. Og det klarte vi ganske bra. Men på dødballer er forutsetningene annerledes. En muskuløs og sterk og skåringsfarlig spiss av hans kaliber trenger ditto motstand. Dette burde Warburton ha innprentet i midtstopperne før kampen - eller kanskje de sjøl glemte seg bort...? Toney fikk en enkel oppgave med å viderebefordre en presis corner i mål. Noe å tenke på til i kveld, og seinere!

I kveld er vi vertskap for en flokk rødstruper når Bristol City stanser fuglebussen utafor KPFS. Klubben på grensa til Wales har tabellmessig hatt en god start, dog uten å imponere. Før landslagspausa vant laget tre kamper på rad, i de to neste etterpå har de først en U, så et tap. Tapet borte mot Reading 1-3 lørdag var fortjent, sier rapportene.

Likevel holder de 6. plassen med 7-3-4 og 17-14, som altså betyr 24 poeng. Det er kun 4 poeng mindre enn Norwich som beholdt ledelsen på tross av "bare" 1-1 hjemme mot Coventry.

Manager er Dean Holden. Han har et spennende mannskap å jobbe med. Målvakta Bentley er blant de aller beste i Championship. I forsvaret har tre mann spilt så å si spilt alt, det er Wyner, Moore og Hunt. Midtbanen er etter mitt syn det svake leddet. Joda, her fins Brunt og O`Dowda, imidlertid er ikke det nok spillere av god klasse rundt dem. Fremst er det flere potensielle målskårere. Eks`n vår Wells er en av dem, likevel har han kun skåret 4 ganger - og bomma på to straffer! Paterson, Martin, Diediou og Weiman burde det lukte flere mål av, men til sammen har de kun fire mål. Jeg skylder på manglende offensivt trøkk fra midtbanen, etter å ha sett dem tre ganger i høst.

På tribunen sitter tre av våre i dag. Amos ute til gud veit hvor lenge, Cameron med såkalt fatigue og Kane soner èn kamp etter to gule sist. Tirsdag morgen finner jeg ingenting om skader og suspensjoner hos rødstrupene, må vel tro at alt er greit...? Samtidig, i denne lange og tøffe perioden med to kamper i uka, blir det garantert utskiftninger og hvile igjen.

Vi står for tur til å vinne denne kampen, og det tror jeg vi gjør. Jeg tror vi drar i land seier 1-0!