Av STEINAR SÆTHER

1-2 for badebylaget for ei uke siden, i en kamp som kanskje mest avspeila hvem av lagene som hadde mest å spille for. Brighton kjemper om seriemesterskapet, vi har redda kontrakten om ikke absolutt alt skjærer seg mot slutten. Tenkte på det her om dagen, at hvis det var sånn at vi trengte flere poeng for å redde kontrakten så ville vi sparka mye bedre fra oss mot alle tre lagene vi har møtt etter landslagspausen. Lufta gikk ut av laget når Rotherham var beseira.

Rødstrupene fra Bristol derimot har endelig sett lyset i form av hva som må til for å overleve. Etter å ha kjempet i bunnen av tabellen hele sesongen har fugleflokken nå 3 solide hjemmeseiere på rad, borte har de mer trøbbel fortsatt. Tallene er for orden skyld: Hjemme på Ashton Gate hvor dagens kamp spilles 9-4-7 og 28-22, ute av reiret kun 3-4-14 og 25-39. De to siste bortekampene er tapt. Laget er nummer 4 fra bunnen nå med 4 poengs avstand til både Wigan (som slo Barnsley torsdag kveld) og Blackburn.

Når et lag har vært i kvikksanda sesongen igjennom har flere ting gått feil, bl.a har ikke kvaliteten på spillergruppa vært god nok. Men noen av rødstrupene har da utmerka seg. Toppskårer er Tammy Abraham med hele 21 mål til nå, som også er tredjeplass på storskårerlista bak Wood (24) og Gayle (22). Cotterill er ofte servitør med foreløpig 6 målgivende. Vår gamle helt Gary O`Neil har forøvrig 5 målgivende, men han er skada nå. En som alltid gir både jern og knotter er midtbanekrigeren Lee Tomlin, og han har da også 10 gule. Vår egen Perch har 9, men han har et rødt i tillegg.

Av skader har manager Lee Johnson 3-4 fugler flyveudyktige. Olly har 2 mann ute.

Rødstrupene kommer til å gå i strupen på oss fra avspark, ingen grunn til å vente noe annet. I de tre siste hjemmekampene som er vunnet, har de leda ved pause. Ser for meg at de gjør det i dag også. Kraften i det de kommer til å gjøre vil være sterkere enn våre egne spilleres ønske om å gjøre en "god figur". Johnson sender utpå sitt beste tilgjengelige mannskap, Olly vil nok gi noen andre enn de som spiller mest en sjanse til å vise seg fram. Vårt største salgsobjekt Smithies kan fort få hvile, som igjen åpner for Ingram. 

Tre ettmålstap kan fort bli et fjerde tap, kanskje 0-2 eller 1-3? Det sier i hvert fall fornuften...? Men for all del, overrask oss!