Av DAG HÅKON HELLEVIK

En liten og svært eksklusiv gruppe norske QPR-fans fikk mye oppmerksomhet fra en Gareth som åpenbart koste seg på besøk i Trondheims mest erkeengelske pub. Han er en gammel kompis av pubverten på Three Lions i Brattørgata, og har opptrådt der før. Denne gangen var han på scenen som «sidekick» til den bereiste australske pubartisten Pauly Zarb, som var mannen med navn og bilde på plakaten.


Gaz med norske QPR-fans på Three Lions i Trondheim. Fra venstre Gjermund Sægrov, Per Arne Eriksen og Dag Håkon Hellevik.

Dette var en mindre rocka Gareth enn han som for noen år siden var frontfigur i bandet Dog Chewed The Handle, som mange husker fra hans tid i QPR. Denne gangen gikk det i en salig blanding av Neil Diamond, Beatles, Eagles og Stones, ispedd fotballklassikere som «You never walk alone» samt den engelske EM-sangen Football's coming home fra 1996.

Den siste sangen kunne han utenat, men ikke den første. Konserten var preget av mye vennskapelig improvisasjon, og oppladningen hadde åpenbart vært preget av nokså begrenset øving. At Gareth ikke kunne teksten til Liverpools nasjonalhymne spesielt godt skal vi ikke bruke mot ham, snarere tvert imot. En av aftenens høydepunkter var faktisk da Gareth begynte å synge på et vers samtidig som ledsager Pauly begynte å synge på refrenget- eller muligens omvendt. Sangen handlet som før sagt om Liverpool, og vi hadde avgjort hatt større grunn til å pipe og kaste tomater dersom dette hadde vært et nummer han hadde kunnet til fingerspissene. 


Gaz måtte ha teksten på mobilen for å huske Liverpool-sangen. Vi hadde hatt grunn til å være skikkelig misfornøyde hvis han hadde kunnet den utenat.

Gareth er en sosial og omgjengelig fyr som hadde det gøy på scenen og som stortrivdes i det uhøytidelige pubmiljøet. Vi var bortom og småpratet både før og under og etter konserten, og vi fikk utallige kommentarer av typen «Up you R's» og «Supah Hoopah» i retur fra den trange scenen. Gareth var veldig entusiastisk ved synet av de blåhvite draktene, han skrøt uhemmet av Ebere Eze og fortalte at han en av hans ambisjoner komme tilbake til QPR.

Det eneste han ikke hadde lyst til, var å stå i QPR Norway-drakt på scenen. Ikke så unaturlig når vi tenker oss om, han er tross alt manager i Wycombe og ønsket ikke å bli sett på som illojal. Han fikk drakta med seg hjem i stedet, med beskjed om å bruke den på norsk supportertreff etter at han har erstattet Steve McLaren som manager på Loftus Road!