Nei, vi skal ikke la oss skremme selv om vi strengt tatt burde tillates å ta med kuleramme ut på banen. Telle i forsvaret kan vi jo ikke!

Men så har det seg slik at disse pottemakerne fra Stoke-on-Trent denne sesongen kun har netta 8 ganger, altså under ett mål i snitt per kamp.
Nå kjenner jeg ikke til hvordan disse 8 nettkjenningene har kommet, jeg ser hovedsaklig QPR sine kamper, men det forteller oss uansett at heller ikke disse er uslåelige slik de andre vi ikke har slått har vært.
Tallet 8 kan samtidig ligne litt på antall mål vi også har produsert... Jeg finner ingen trøst i at Søndre Land avslutter med ennå mindre fynd, nemlig 6 (på ni kamper).

Brente sjanser
Vi forstår hvorfor vi skårer så lite som vi gjør når vi tenker tilbake på de to siste kampene våre. Granero, Mackie, Cissè og Taarabt har alle brent sine målgarantisjanser, som betyr at vi ut av disse to kampene har oppnådd ett eneste poeng i stedet for fire.
Er lagene identiske med antall skåret framover er forskjellen betydelig hva antall innslupne angår.

Forsvar
Stoke har stengt igjen til et snitt på ett baklengs i hver kamp (dvs Man Utd skåret 4) mens vi på grunn av matematikkunnskaper - og, jada, annet - har et snitt på to. Stoke er nede på 15. plass med kun èn seier, som var 2-0 hjemme over svaneflokken i september. Hele seks av kampene har endt uten vinner.

Vi vinner ikke vi heller. Mot juksehoopsa skulle Taarabt skutt 10 cm lenger til venstre på sjansen skapt av Cissè og vi hadde vært tre poeng rikere. Men vi rykka opp en plass til nest siste i og med at Soton tapte på mandag.

Bortekompleks
Det som bekymrer oss mest er bortekomplekset vårt. Nå er det et jævlig langt og vondt år siden vi vant forrige gang, og det var for orden skyld på Britannia 3-2. I mellomtida har vi oppnådd tre uavgjorte.

En ting som gjør at håpet om både ett og tre poeng lever på Britannia er faktumet at vi faktisk har en positiv statistikk borte i Stoke.
Tallene er 7-2-6 på de 15 kampene vi har spilt!

Skader
Skader har begge lag. Pottemakerne har tre mann ute, deriblant langtkastende Rory Delap og skadeforfulgte Michael Owen. Vi har de vanlige, Park, Aj og Fabio ute mens Traorè nesten garantert spiller hele kampen. Han har fart og det trenger vi mot raske vinger.
Nelsen var litt tvilsom midt i uka men er også meldt klar, et åpenbart pluss!

Ryan Nelsen
Litt interessant angående Nelsen: Stoke er faktisk det laget som prosentvis slipper inn flest mål avsluttet med hodet av alle i PL. Nelsen er den eneste av våre bakre menn som er i nærheten av avslutningsegenskaper, og kanskje er det han som skårer vårt ene mål.

Da har jeg forsåvidt foregrepet hva jeg tenker om kampen. Jeg håper men jeg tror ikke vi kommer til å "rule" på Britannia. Stoke vil kjøre fra start mot Hughes sine lavtliggende spillere. Men jeg tror samtidig vi ikke ødelegger den gode statistikken. 1-1 er nærmest men vi kan også fikse vår første seier 1-0.

Målrikt blir det ikke!