Av STIAN KARLSEN

Denne sommeren kan bli av det harde slaget. Vi har en FFP-gjeld rullende som innebærer nedbetaling langt inn i på 2020-tallet. Vi er bundet på hender og føtter, og det er faktisk gjort mange riktige og nødvendige grep de par siste sesongene for å senke kostnadene. Det har skjedd uten de største påvirkningene på det sportslige resultatet. 

Er vi godt rustet foran neste sesong? 
Nei, men vi har potensiale i troppen som vi ikke hadde etter nedrykket i 2015. Det er lov til å tro at unggutta er sultne og brenner for å vise seg frem. 

 

Warburton qpr.jpg
Warburton har en formidabel jobb foran seg. Vil han lykkes? Han trenger all den støtte han kan få... Det er profilerte førstelagsspillere som nå forsvinner ut portene. De fem annonserte er: Jake Bidwell, Jordan Cousins, Joel Lynch, Pawel Wszolek og Alex Baptiste. 

Alle, bortsett fra Baptiste, er spillere som har figurert jevnlig i startoppstillingen denne sesongen. 

Jake Bidwell har spilt 40 kamper denne sesongen. Utviklingen til 26-åringen har ikke vært som man hadde ønsket etter at han kom fra Brentford i 2016, og mot slutten av denne sesongen var det Ryan Manning som "vikarierte" på hans plass. 

Jordan Cousins kom fra Charlton, også det i 2016. Det var forventet mye av Cousins da han kom, men skader har ødelagt mye av karrieren i QPR. 2018/19 er således den beste sesongen hans i QPR med 23 kamper fra start og ytterligere fem som innbytter. 

Joel Lynch har spilt 35 kamper denne sesongen. Onde tunger vil ha det til at det er 35 for mye, noe som sikkert kan skyldes at han har vært svak etter nyttår. Vi skal ikke glemme at han hadde sine stunder i fjor høst. Han også kom i 2016 fra Huddersfield. Lynch har blitt 31 år gammel og tiden for å finne en ny klubb var nok moden. 

Pawel Wszolek er kanskje den mest omdiskuterte av de fem nevnte. Paw er godt likt blant fansen, og han hadde en tendens til å være innblandet i avgjørende situasjoner. Arbeidsmoralen hans er nok likevel den viktigste årsaken til at hans gode rykte. Det som muligens "feller" Paw er hans ganske middelmådige innleggsfot. Vi kommer til å huske Wszolek og denne sesongen var hans største øyeblikk da han satte inn seiersmålet til 1-0 mot Aston Villa. 

 

 
Paw scoret vinnermålet mot Aston Villa på Loftus Road i fjor høst. 

Alex Baptiste er mannen vi kommer til å savne minst av disse. Utlånt til Luton mot slutten av sesongen etter å kun ha spilt fire kamper på høsten 2018 for QPR. Det mest bemerkelsesverdige ved hans fire kamper denne sesongen er at det endte med fire tap og 1-14 i målforskjell. Bye, bye! 

Er det så noen planer om beholde noen? Tomer Hemed og Nahki Wells har vi nok sett det siste av på Loftus Road so QPR-spillere. Begge to var på dyre lån. 

Angel Rangel imponerte oss alle etter overgangen fra Swansea, og han er etter sigende tilbudt ny kontrakt. 

Vi er selvsagt spente på hva som skjer med Luke Freeman i løpet av sommeren. Det er vanskelig å se at han blir værende dersom riktig klubb og tilbud kommer på banen. 

Det er liten tvil om at det kommer til å være store endringer i startoppstillingen når vi entrer banen i begynnelsen av august. 

Lumley, Hall, Manning, Leistner, Furlong, Chair, Shodipo, Luongo, Scowen, Osayi-Samuel, Walker. 

Ja, vi skal nok klare å stille lag... 

 U R´sss