Av STIAN KARLSEN

Januar 1981 er sist gang QPR reiste fra Swansea med tre poeng. Over 40 år siden!! 

Denne gangen ble det gjort på meget imponerende vis. Swansea ligger på tredjeplass og jager Watford i kampen om en direkte opprykksplass. Trolig kan de glemme den nå etter tapet mot QPR samtidig som Watford slo ligaleder Norwich. 

Warburton hadde en litt vanskeligere oppgave med laguttak enn normalsituasjonen. De Wijs, Cameron og Wallace var ikke tilgjengelig. Løsningen ble Dom Ball som stopper. Charlie Austin var igjen tilgjengelig etter tre kampers utestengelse, men startet matchen på benken. Laget ble da som følger: Lumley, Kakay, Barbet, Dickie, Ball, Hamalainen, Johansen, Thomas, Chair, Willock, Dykes. 

Underholdning
Den første omgangen endte 0-0, noe som er veldig lite betegnende for hva som foregikk på gressmatten. To gode lag sørget for topp underholdning og QPR var i førersetet. At ballen ikke gikk i nettet var mer tilfeldig enn noen annet. 

To ganger i stanga for Chair
Første sjansen kom til Swansea og en gammel kjenning av oss, Wayne Routledge. Routledge var fri på skudd, men Barbet kom inn med en glitrende takling. Taklingen endte nesten i selvmål, men ballen gikk heldigvis en halvmeter på utsiden av stengene til Lumley. Lumley som fikk en gylden sjanse etter Dieng sitt røde kort sist. 

Ilias Chair traff Swansea-keeper Woodman sin høyre stang ved to anledninger med 10 minutters mellomrom i den første omgangen. Begge ganger etter forspill av Chris Willock. Den første på innlegg fra høyre mot bakre stolpe. Chair prøver å dempe ballen på fem meter, dempingen blir en avslutning som går i stanga. 

Ved det andre stolpetreffet er Chair uheldig. QPR spiller glimrende og Willock trer ballen gjennom til Chair. Avslutningen går under Woodman, som såvidt får berørt ballen, via stolpen og ut. 

Routledge i stanga
QPR produserte mest, men Swansea var med på dansen. Wayne Routledge kommer til skudd fra 12 meter og treffer nærmeste stolperot etter 37 minutter. 

Routledge er på farten igjen rett før pause og blir spilt alene gjennom på en kontring. En dårlig førstetouch, kombinert med en våken Joe Lumley sørger for at det aldri ender i avslutning. 

Lumley varter igjen opp med glimrende redning på overtid av den første omgangen. En dårlig klarering i QPR-forsvaret endrer retning og ender opp hos Corey Smith på straffemerket. Han avslutter brukbart, men Lumley viser nydelig rekkevidde og reaksjonsevne og er nede på sin venstreside og slår til corner. 

Lyndon Dykes kommer også til en god avslutning rett før hvilen da han skyter et par meter utenfor på halvvolley fra 14 meter etter innlegg fra Kakay. God balltreff, men siktet ikke ferdig innstilt. 

20 HT.jpeg

Litt mer stillingskrig
Etter pausen gikk kampen over i mer stillingskrig uten de store målsjansene. QPR det førende laget i innledningen. Swansea hadde deretter en bedre periode og Warburton fant midtveis ut i omgangen at det var på tide med endringer. 

George Thomas, som igjen var litt usynlig, ble tatt av banen og Charlie Austin kom inn. Offensiv tankegang borte mot et topplag. Det liker vi!

I løpet av 10 minutter kommer også Adomah og Field på banen. Kakay og Chair går ut. 

Koblet grepet
Swansea skjønte at ett poeng ikke ville være nok i kampen om opprykksplass og prøvde å legge QPR under press. De klarte de også til en viss grad, uten store målsjanser. Hjemmelaget led litt i savnet av toppscorer Andre Ayew i denne matchen, og QPR-forsvaret hadde generelt god kontroll. 

Etter at Austin kom på banen tok igjen QPR grepet om matchen. Nærmest scoring uten hell var det da Willock fikk skutt med venstrebeinet fra 20 meter etter 74 minutter, og da Stefan Johansen headet ballen ned til Austin på 16 meteren etter 82 minutter. Austin viste frem skuddfoten med godt trykk, men det endte en liten halvmeter til venstre for mål. 

Lyndon Dykes!!
Tilslutt var det Austin sin spissmakker som skulle avgjøre oppgjøret. Dykes er i fyr og flamme om dagen. 

Forspillet og bevegelsene til scoringen er verdt et studie i seg selv. Småspill mellom WIllock og Johansen ender opp hos Adomah sentralt midt på halvdelen til Swansea. Han setter opp en vegg med Willock og setter fart i retning mål. Mottar ballen fra Willock og spiller den til Dykes som har startet perfekt bevegelse i boksen. Mottaket er nydelig og han får ballen på høyrebeinet og banker den i mål fra 13 meter. Strålende angrep og klinisk avslutning. 

QPR vinner igjen på bortebane, og igjen er det så fortjent... Dette laget har tatt sjumilssteg på kort tid. 

En god sammenligning er det motsatte oppgjøret som fant sted Boxing Day (26 des.2020) på Loftus Road. Da tok Swansea ledelsen før pause og kontrollerte oppgjøret enkelt inn til 2-0 seier, uten at QPR var i nærheten av å gi de skikkelig kamp. Det vi driver med nå er helt andre boller! 

Ezcg2tPWQAUnH2M.jpeg
Vi har for tiden to farlige spisser! Det er lenge siden sist! Jaggu er de glad i hverandre også...

Dagens mann
Flere gode spillere naturlig nok. Chris Willock er i ferd med å bli en spiller som utgjør en trussel for alle lag. Willock har stille og fredelig spilt seg til en fast plass på laget, fått økt selvtillit med tilliten fra Warburton, og er nå en nøkkelspiller i dette mannskapet. Syntes Willock var banens beste denne matchen. 

Igjen er det først og fremst laget som må fremheves. Stefan er igjen veldig god, det samme må sies om Dykes. Ball kommer inn i midtforsvaret og gjør en solid jobb, og Joe Lumley må smile bredt etter nok en gang å ha holdt buret rent. 

De vi håper kan vise oss enda litt mer i dagens mannskap er Hamalainen, Kakay og Thomas. Uten at de var utpregede svake punkter i denne matchen. Som sagt, en solid laginnsats som blir kronet med tre deilige poeng. 

8.plass på tabellen og fremdeles teoretisk mulighet for playoff. Uten at vi har noen som helst tro på at det vil skje  

U R´sss

Swansea-QPR 0-1 (0-0)
Mål:
Dykes (90)  


 

 

 

Jan 1981