Av STEINAR SÆTHER

Vi var på vei framover og oppover på tabellen, fem på rad uten tap, spilte en ganske god kamp mot Ipswich, vant gjorde vi og! Da kunne det ikke gå så fryktelig gæli mot Fulham - en U som det verste, liksom. Så overså jeg glatt at QPR-gutta ikke liker tv-kameraer. Ei pinlig forestilling seinere er vi nede på 14. plass igjen, ha-ha-ha!

Bolton besitter den plassen alle i enhver divisjon misliker sterkest, den aller siste. Bånnlinja. Manager Neil Lennon har lite ressurser foruten egne kvaliteter å bruke. Men det har vært en viss stigning i spill og resultater i de siste kampene. Fra og med julestria har de slått Blackburn, MK Dons og Rotherham hjemme og spilt U mot Wolves borte og det vi ikke klarte, U mot Fulham hjemme. Fra før har Wolves blitt sendt hjem fra Macron Stadium med tap. Legg merke til at Bolton er blant de tre under midten av tabellen som ikke har tapt flere enn 3 kamper hjemme. De andre er (i det minste) oss og Reading. 

Tallene: 4-12-15 og 30-52 totalt. Hjemme har de oppnådd 4-8-3 og 17-16, borte blir dermed tallene begredelige 0-4-12 og 13-36. For orden skyld, forrige helg tapte de ufortjent 2-3 borte mot Brighton. Vi for vår del ramla ned til under midten igjen etter det fortjente tapet sist :-( 

Bolton har ikke hatt de alvorlige skadene denne sesongen, dog har de alltid noen ute med småskader. Det betyr at mange har spilt, ingen åpenbar førsteellever, mange skårer noen få mål - toppskårer er Gary Madine med 6 mål, og han er mest sannsynlig ute med skade i dag sammen med Spearing. 2 andre kan også være ute for Lennon. Faurlin spiller nok ikke, men Robinson er nær debuten sin nå. Om han får spilletid i dag er usikkert på morgenkvisten, JFH er visstnok ivrig etter å hive ham innpå!

Bolton-spillerne vi antagelig får hilse på i ettermiddag er: Gode Ben Amos i mål, ei forsvarsrekke med Moxey, Dervite, Wheater og enten Holding eller Osede. På midten er alternativene mange. Hele 10 spillere har flere enn 5 kamper og 2 nye kan få spilletid. Jeg trur dog Feeney, Pratley og Danns er blant Lennons utvalgte. Fremst trur jeg Zach Clough spiller, og at Heskey og Silva får spilletid.

I all "elendigheten" er det greit å vite at vi er det eneste laget under midten som har prestert å holde nullen i 10 kamper. Vi har slått Bolton 3 ganger på rad - seinest forrige høst 4-3 i en thriller på Loftus Road. Bolton håper å skåre mål i sin femte kamp på rad, vi kan jo håpe på å komme inn i rytmen igjen hvor vi slipper inn mål kun i hver fjerde kamp. 

På min tippekupong - vi er jo tilbake der! - så finner du UB. Vi skal IKKE tape på Macron Stadium. At vi bør raske med oss 3 poeng er egentlig en underdrivelse, men jeg har brent meg for mange ganger denne sesongen til at det blir en rein B på "lappen". Såpass kvalitet har Bolton.