QPR stilte med 22 spillere, 11 i hver omgang. Med henholdsvis 0-1 og 0-4 som delresultat kan laget som kom på banen i 2. omgang trygt finne fram vitsene til middagen på hotellet senere i kveld.

Datatrøbbel
Omlag 20.000 tilskuere så kampen på Likas Stadium i Kota Kinabalu. Om man tillegg hadde fått fart på teknikken, kunne QPR-fans over hele verden fått sett sesongoppkjøringens første kamp direkte via internettstream.
QPRs mediefolk lover imidlertid å løse de tekniske problemene i tide til neste kamp, som spilles i Kuala Lumpur fredag.

Park
Ji Sung Park ble møtt av kveldens mest høylytte hilsen fra tribunene. Sør-Koreaneren regnes som en av Asias største idrettshelter, og fikk æren av å bære sesongens første kapteinsbind i den ene omgangen han var på banen.

Sjanserik 1. omgang
QPR skapte raskt sjanser, og den tidligere Fulham-duoen Andy Johnson og Bobby Zamora var tidlig frampå. Sistnevnte fikk omgangens eneste mål i det 8. minutt, etter en corner signert Shaun Wright-Phillips.
Wright-Phillips slet voldsomt forrige sesong med å finne nettmaskene, og etter halvspilt omgang

Målfest
I 2. omgang kom altså et helt nytt lag på banen, inkludert spisser med relativt lang fartstid i målprotokollene.
I det 64. minutt satte Heidar Helguson inn sitt første mål siden hjemmekampen mot Wigan i januar. Et innlegg fra Cissé kunne enkelt settes inn i et tomt bur.
Fem minutter senere var det Jay Bothroyd's tur. Samme mann kunne puttet sitt andre mål tre minutter senere, men skuddet gikk rett på keeper.

I det 74. minutt ville Djibril Cissé være med på festen. Fyren har som kjent en vane å enten bli utvist eller score mål. I dag ble han tomålsscorer etter å ha satt sluttstrek med mål nummer fem i det 82. minutt.

Av nykommerne var det kanskje Fabio da Silva (på lån fra Manchester United) som utmerket seg best. En rekke lynkjappe, offensive løp og en halv volley som keeper så vidt fikk slått vekk lover godt.

Treningsøkt
Ifølge kamprapportene er det lite som tyder på at malaysierne hadde noe som kan minne om målsjanser i det som ble en grei treningsøkt.
Mest stolt var kanskje QPR-eier Tony Fernandes, som fra tribunen fikk nok et bevis på at han knytter tråder mellom eget hjemland og klubben vår.

Dette var den første av tre kamper under Asia-turneen.
Keeper Robert Green slutter seg til troppen førstkommende mandag. New Zealand's landslagskaptein Ryan Nelsen er opptatt med OL-deltakelse i London.

Fakta
Sabah Select XI - QPR 0-5 (0-1)
Mål: Zamora (8), Helguson (64), Bothroyd (69), Cisse (74, 82)

Lag, 1. omgang: Murphy, Harriman, Ferdinand, Hill, Ehmer, Wright-Phillips, Diakite, Park, Doughty, Zamora, Johnson.
Lag, 2. omgang: Cerny, Fabio, Onuoha, Connolly, Traore, Mackie, Taarabt, Ephraim, Bothroyd, Cisse, Helguson.