Av DAG HÅKON HELLEVIK

Selve kampen var en brukbar øvelse mot et lag som snuser på medaljeplass i Premier League i Skottland. Sinclair Armstrong har lagt ned litervis med svette uten å klare å score i sine A-kamper denne høsten, men mot Livingston puttet han to ganger. Etter 12 minutter løp han fra gjestenes forsvar og rullet elegant inn 1-0 alene med keeper. Da han gjentok suksessen noen minutter senere ble han imidlertid vinket av for offside. I stedet ble det Mac Bonne som fikk gleden av å doble ledelsen. Spissen fikk ballen like innenfor 16-meteren, lurte vekk en forsvarer og rullet ballen inn i samme nettmaska som Armstrong, til venstre for keeper. Det er verd å merke seg at begge scoringene kom etter nydelige fremspill fra unge Taylor Richards, som dermed fikk to assists!

Forsvarsrekka i andre omgang besto av bare andre- og tredjevalg, noe som ble tydelig da gjestene i minutt 72 tråklet seg igjennom og reduserte ved Joel Nouble. QPR brukte 21 spillere, og keeper Murphy Mahoney var den eneste som fikk alle 90. Også Sinclair Armstrong startet begge omgangene, men han ble tatt av etter en knapp time for å gi Lyndon Dykes sjansen til å spille mot sin tidligere klubb. De øvrige ni ble byttet i pausen. Murphy Mahoney sto en god kamp i mål, ikke minst da gjestene presset for utligning mot slutten, og Taylor Richards`to målgivende har vi allerede skrytt av.

Etter pause satte QPR inn tre unge B-spillere som alle har til gode å ligadebutere, nemlig Alex Aoraha, Henry Hawkins og Elijah Dixon-Bonner. Den siste er den ferskeste. Han fyller 22 år 1. nyttårsdag, vokste opp på Arsenals ymse puttelag og dro til Liverpool som 14-åring. Han står med 3 FA- og EFL-kamper for Klopp og Co, og har vært i Champions League-troppen uten å få spille. Han ble imidlertid veiet og funnet for lett da kontrakten gikk ut sist sommer, og kom til QPR i høst. Hos oss fikk han kontrakt i oktober etter å ha prøvespilt for B/U21.

B-lagstrener Paul Hall hadde ansvaret for kampen i fraværet av Mick «Integrity» Beale. Jamaicas tidligere VM-spiller er en utmerket fyr som herværende referent har hatt gleden av å treffe. Skulle vi slumpe til å treffe ham flere ganger ville vi imidlertid gitt ham ett ektefølt råd. Han brukte ordene «ærlighet» og «integritet» i intervjuet med QPRs nettside etter kampslutt. Det burde han ikke gjort. Dette er gloser som trenger å hvile noen år i en QPR-kontekst, de klinger rett og slett temmelig kleint for tiden.

QPR – Livingston 2-1 (2-0)