Av STIAN KARLSEN

Mens Steinar er i ferd med å koble seg på internettet med sin flunkende nye personlige komputer, så gjør undertegnede et forsøk på å analysere hva vi kan forvente onsdag kveld. 

Høydramatisk mot Cardiff endte på best mulig vis da Dom Ball dunket inn vinnermålet i grevens tid. Det var på tide med litt flyt, og ekstremt godt. Kampene kommer tett som hagl og nå venter Derby på Pride Park. Et Derby som virker litt i villrede. 

Philip Cocu har en tropp som ser svært variabel ut, og det er vanskelig å finne noen god langsiktig plan med spillermateriellet. De har da også slitt kraftig i innledningen og ligger for øyeblikket på den øverste av nedrykksplassene.

Laget har kun vunnet kun 1 av sine 9 spilte matcher og står totalt med 1-3-5. Noe bedre har det sett ut i det seneste, da de tre siste matchene har endt uavgjort, alle med resultatet 1-1 og Derby tok ledelsen i samtlige tre oppgjør! Trepoengeren hentet laget i Norwich da lagene møttes i begynnelsen av oktober, noe som vitner om at det finnes kvaliteter nok i mannskapet til å hamle opp med de aller fleste på en god dag. 

På hjemmebanen Pride Park har laget slitt tungt og står med 0-1-3. 

Vingen Jozwiak er klar for spill, etter at han var ute med ankelskade mot B´mouth i helgen.
Det samme gjelder midtbanespilleren Max Bird som var syk lørdag, men er tilbake i trening. 

Klubben har en særs aldrende sentrallinje med Marshall (keeper, 35), midtstopper Curtis Davies (35), Wayne Rooney (35) og «unggutten» Waghorn (30) på topp. Dette er gutter som regnes over middagshøyden, og stjerna Rooney er et godt stykke unna kampformen som gjorde ham til balløyas mest spektakulære spiller for cirka 10 år siden. 

Rooney har likevel vist glimtvis at han har noe spesielt, som da han banket inn vinnermålet i Norwich med et magisk frispark. QPR bør unngå å dele ut unødvendige frispark innenfor 30 meter fra målet til Dieng. 

I tillegg til «gamlegutta» er det spedd på noen lovende spillere i dette mannskapet. Den 19 årige backen Buchanan har sammen med midtbaneduoen Knight (19) og Jozwiak (22) vært blant lagets beste hittil denne sesongen. Manager Cocu har den siste tiden valgt en tilnærmet 3-4-3 formasjon etter å ha prøvd ut 4-2-3-1 tidligere i sesongen. 

Mark Warburton har ingen nye bekymringer i mannskapet siden sist. Luke Amos er ute langtidsskadd, mens George Thomas er i nærheten av å kunne konkurrere om en plass i troppen. Lee Wallace er friskmeldt og kjemper om plassen på venstrebacken med «vikar» Niko Hamalainen. Den unge finnen har ikke gjort seg bort og trolig er han i startoppstillingen også her. 

Dieng er nå vårt førstevalg som målvakt. Barbet er like klar i midtforsvaret og trolig henviser Dickie Masterson tilbake på benken. Todd Kane eller Kakay høyrebackplass, trolig Kane etter basert på Cardiff-kampen og Hamalainen på venstreback. 

På midten er det åpent om de sentrale rollene. Ball, Cameron og Carroll kjemper om to plasser. Cameron blir hvilt til fordel for en Ball med super selvtillit etter superscoringen sist? 
Fremover bør det fortsettes med Adomah, Chair og Osayi-Samuel. Chris Willock utfordrer og aspirerer sterkt til en plass på kanten, men blir igjen henvist til benkplass. På topp er det Bonne eller Dykes. Dykes virker å være førstevalget til Warburton og starter trolig igjen. 

Innbyrdes har disse lagene møttes ofte det siste tiåret. Tilsammen har det gitt statistikken 6-5-4 i favør Derby. Den viktigste machen av disse var det imidlertid QPR som vant da lagene møttes i playoff-finalen til Premier League på Wembley i 2014. 

Denne lukter sterkt av uavgjort, men med vår gavmildhet mot de trengende så opplever vi en nedtur her. Igjen går vi målløse av banen, 2-0 til Derby er magefølelsen.  Bommet grovt og  gledelig på tipset sist og satser på en gjentagelse ;)