Av STEINAR SÆTHER

Jeg tilhører ikke dem som på død og liv må ha ketchup på alt. Et par, tre pølseretter får holde. Når det kommer til fotball og et QPR som har slitt med antall mål skåra framover, var det derimot helt nydelig med en skikkelig splæsj ketchup mot skogvokterne, vår eneste splæsj hele sesongen. Ikke den store motstanden i Forest men vi hadde ikke stålkontroll bakover vi heller, i en åpen og artig kamp.

Gledelig nyhet foran kampen mot reveflokken påskeaften: Fem, kanskje seks spillere er tilbake i troppen vår! Barton, Johnson, Hill, SWP, Hughes og muligens Doyle.

PL-klare verter
Leicester rykka direkte opp for tre serierunder sida. Seriemesterskapstittelen er ikke avklart enda sida Burnley vant 1-0 over Blackpool borte langfredag kveld, og er kun fire poeng bak. Fullt mulig å frarøve revene tittelen om de er for mette og fornøyde allerede, som det kan se ut som de er. Men nei, jeg trur ikke det vil bli godtatt at de lar Burnley overta tittelen helt i solnedgangen av sesongen. Og det kan fort gå utover oss, uansett hvem Harry velger å stille med.

Formsvikt
På de sju siste kampene har ikke serieleder`n prestert bedre enn 2-2-3, og hjemmetapet for Brighton kampen etter at opprykket var sikra, hele 1-4, svei nok litt. Men ikke nok til at prestasjonene har vært enestående derpå. Kan det da bedre bli for hjemmefansen å se opprykksheltene banke selveste Queens Park Rangers, det presumptivt sterkeste mannskapet i championship, opprykksfavoritten til langt utpå høsten, for andre gang?

Manager Nigel Pearson stiller antagelig med det beste mannskapet tilgjengelig. Han har en til tre skader men om noen er ute av kampen har han fullverdige erstattere. Etter all sannsynlighet er spissen Vardy klar og da er gullrekka fremst på plass; Nugent er den andre. Til sammen har de to skåra hele fireogtredve mål (16 + 18).

Bekymringsfull borteform
Skal ikke trekke denne analysen for langt. Men det er verdt å nevne at før hjemmetapet 0-1 vårt i desember, det som ut i fra spill og sjanser var ufortjent, hadde prestert 3-1-1 på de fem siste kampene mot revene.
Det som bekymrer meg er borteformen vår som er 1-0-4. Skal vi opprettholde en tredje- eller fjerdeplass for å oppnå første sluttspillskamp på bortebane, bør vi ta poeng på King Power Stadium ettersom Wigan vant og er tre poeng bak oss. Derby vant i Doncaster og er fem vanskelige poeng foran oss.

Akkurat nå vil første sluttspillsrunde se sånn ut: Brighton - Derby og Wigan - QPR. Men det kan endres i løpet av de siste kampene.

Ny kamp mandag
Håper Harry bruker våre beste spillere skånsomt mot Leicester, det vil si, la dem som spilte mot Forest få en ny sjanse. Det er også med grunnlag i at vi allerede mandag skal spille hjemme mot Watford, som på sin side kan stjæle den siste plassen fra Brighton. Jeg ser for meg at vi ikke driter oss loddrett ut men at vi blir litt for små for noen lure rever og taper 1-2 eller 2-3.