8-7 etter straffesparkkonkurranse. Lyder det kjent?

Det er ikke så rart, for det er samme sifre som vi slo ut Everton med i ligacupens tredje runde i september. Vi er i grunn ganske gode på straffespark, hvis man unngår å se på Sunderland-kampen i ligacupens 4 runde. Denne sesongen har vi vunnet tre slike konkurranser, mens vi har tapt én. Ikke så aller verst for et lag som tradisjonelt er svake på alt som har med cupspill å gjøre.

Laget Warburton stilte med mot Rotherham var nesten noe han ville stilt i en normal seriekamp. Unntaket var at George Thomas fikk muligheten fra start. Dieng, Chair og Kakay ikke tilgjengelige denne gangen på grunn av afrikamesterskapet. Jordan Archer fikk muligheten på keeperplass, og skulle vise seg tilslutt å bli avgjørende for utfallet av kampen. Foran ham spilte Dickie, Dunne og Barbet. Adomah og Wallace bekledde vingbackene, men Ball og Stefan sentralt. Nevnte George Thomas fikk muligheten bak Gray og Austin på topp.

Ingen scoringer i ordinær tid
Kortfattet var QPR best i den første omgangen, mens laget falt litt sammen utover mot de 90 ordinære minuttene. At det på måltavla stod 0-0 etter 90 minutter var mer tilfeldig enn noe annet. Begge lag hadde sine store muligheter til å sette ballen i mål. QPR hadde de største, men Rotherham-keeper Vickers hadde en strålende dag på jobben og virket i perioder uovervinnelig. Han vartet opp med flere strålende redninger.

Andre Gray og Charlie Austin hadde hver sin gigantmulighet som traff innenfor stengene uten at de klarte å overliste den skjeggete mannen med keeperhansker.

I den andre enden av banen ble det også skapt endel, og størst var nok muligheten da Jimmy Dunne klarerte på streken med hodet.

Debutant
Det ble utført endel bytter i løpet av matchen, da det i FA-cupen er tillat med fem innbytter til hvert av lagene. Moses Odebajo kom inn for Lee Wallace etter 58 minutter. Han rakk å forlate banen igjen da ekstraomgangene startet og ga plass til debutanten Aaron Dewe. Charlie Austin Dom Ball og George Thomas fullførte heller ikke oppgjøret og ble erstattet av Lyndon Dykes, Andre Dozzell og Luke Amos.

Jaging i ekstraomgangene
Midt i første ekstraomgang tok Rotherham ledelsen. Forsvarer Ihiekwe klemmer til med en markkryper på innsiden av 16-meteren. Ballen kryper utagbart inn borte ved den venstre stolperoten til Archer.

QPR så ut til å fremdeles være det cuplaget vi kjenner...

QPR presser Rotherham bakpå, men minuttene flyr unna. Med fem minutter igjen av den andre ektraomgangen kommer forløsningen til 1-1. Det er Lyndon Dykes som kjemper seg til en avslutning med hodet. Et kaos uten like ved målet gjør at ballen kommer ut igjen, men Dykes jubler vilt. Det viser seg å være med god grunn for ballen har vært godt over målstreken.

Dermed blir det straffesparkkonkurranse for fjerde gang denne seosngen.

To bommer på "ordinære" straffespark
Fem straffespark til hvert av lagene skal avgjøre oppgjøret. QPR startet ballet. Stefan Johansen tok QPR sitt andre straffespark og satte denne sikkert, høyt og midt i mål. Rotherham bommer først da Archer redder deres tredje forsøk da han er kjapt nede til høyre og redder skuddet til Wes Harding. Andre Dozzell utligner forskjellen umiddelbart da han brenner QPR sitt fjerde straffespark.

Dermed er det likt etter de "ordinære" straffene. Luke Amos, Yoann Barbet og Jimmy Dunne setter QPR sine tre "utvidede" straffer. På Rotherham sin straffe nummer åtte så velger Archer å gå mot sin venstreside på skuddet fra Ogbene. Straffen går til samme side og Archer ofrer alt for å fiste ballen på utsiden av målet. Archer blir helten og Ogbene syndebukken, slik det må bli i en slik situasjon. Archer skader seg når han redder skuddet og blir liggende etter kampslutt. tilslutt blir han fraktet fra Loftus Road i ambulanse, med noe som sies å være en skulder ute av ledd. Jordan Archer ofret seg og ble helten, men det kostet!!