På lørdag fikk QPR straffe på overtid og stillingen 3-4. Nahki Wells bommet. Tirsdag kveld var det motstanderlaget som fikk straffe på overtid, etter en mystisk dommeravgjørelse. Bristol City takket og bukket og satte ballen sikkert i mål. Ballen triller virkelig ikke QPR sin vei om dagen.

Watford venter i FA-cupen på fredag og laguttaket hadde man regnet med ville bære preg av det. Det gjorde den ikke, og Steve McClaren fortsatte med mannskapet og formasjonen som gjorde kampen mot Birmingham spennende i den andre omgangen lørdag.

Det betød at Bidwell og Wszolek var vingbacker og en treboackslinje med Grant Hall, Toni Leistner og Darnell Furlong. Sentralt var det tre spillere med Cousins, Freeman og Luongo. På topp fikk Smith ny tillit etter en strålende kamp sist og med seg som partner hadde han Nahki Wells.

Ingen forskjell
Til tross for at formtabellen viser helt motsatt statistikk på disse to lagene, så var det helt jevnt i den første omgangen. Bristol City har vært i meget god form den siste tiden mens QPR ikke har vunnet en eneste seriekamp i kalenderåret 2019.

QPR hadde suksess med 3-5-2 og kom ofte til innlegg fra kantene. Det er ingen dum idé når man spiller med Matt Smith på topp. Spesielt kombinasjonen av innleggsfaoten til Freeman og hodet til nevnte Smith skapte trøbbel. Det endte nær scoring i det 38 minutt da Smith fikk til en glimrende heading fra syv meter etter innlegg fra Freeman. Frank Fielding i Bristol-buret måtte ta frem sitt aller ytterste for å unngå baklengs.

Bakover så var det en dønn solid omgang av våre gutter. Bortimot full kontroll hele omgangen.

Gunstig scoring
Rett før lagene tok pause så skulle QPR lykkes. Freeman slo innlegg fra venstre og fant Wells i feltet. Wells headet ballen i stanga og en årvåken Matt Smith fulgte opp returen og satte inn ledelse til QPR. Smith sin fjerde scoring på tre kamper. Det er faktisk lett å bli glad i denne karen!

0-1 til pause var deilig og troen på poeng denne kvelden var høy.

Bristol-press
Etter pause endret kampbildet seg mye, ganske så forventet etter ledermålet til QPR. Etter 55 minutter kom laget til en gedigen mulighet da Diedhiou lurte seg inn bak QPR-forsvaret og kom til en heading fra kloss hold. Lumley hadde plassert eg glimrende og gjorde en fantastisk redning som sørget for at QPR fremdeles ledet.

Det skulle gå nesten tyve minutter til for hjemmelaget fikk hull på den berømmelige byllen. Det var svenske Niclas Eliasson som ble helten etter at han trakk seg inn i 16-meteren på høyresiden og klinket ballen i den lengste hjørnet. Fin scoring av svensken som medførte at vi skulle holde ut cirka kvarteret for å kunne ta med oss poeng hjem til London.

Avgjørelsen
Etter at Ebere Eze hadde kommet inn for en god Matt Smith i det 70 minutt så lå det i kortene at han kunne bli avgjørende. Det skulle han kanskje blitt da Eze danset seg inn i feltet og ble lagt i bakken. Både supportere og spillere skrek etter straffe, men dommer Harrington vinket spillet videre med 3 minutter igjen på klokken. Fem minutter senere skulle han blåse straffe, For Bristol City.

Da vi trodde vi hadde klart å få med oss et sterkt bortepong så bestemte Harrington seg for å få en avgjørelse av oppgjøret. For oss blåhvite så det ut til at Darnell Furlong skjermet ballen inn til Lumley. Da dommeren blåste trodde mange at Furlong ble tildelt frispark, men han pekte på ellevemeteren. Reprisen viser at han tar skammelig feil i den avgjørelsen. Furlong bruker kroppen til å skjerme ballen inn til Lumley og dommeren blåser straffe. Vi har vel sjeldent ønsket oss VAR mer i  championship enn denne kvelden.

Diedhiou går frem og tar straffen. Han gjør ingen feil og Bristol City vinner kampen 2-1.

En god bortekamp av QPR som hadde fortjent å ta med seg noe fra Ashton Gate. Dommer Harrington burde se seg selv vel og lenge i speilet etter den straffeavgjørelsen.

Det får vi ikke gjort noe med nå, og vi har slevsagt allerede begynt å se frem til fredagens kamp mot Watford på Loftus Road. En kvartfinale i FA-cupen hadde vært et fint plaster på såret!

Bristol City-QPR 2-1 (0-1)