Av STEINAR SÆTHER

Samme fine starten denne sesongen som vi fikk for ett år siden. 2-0 hjemme over en av opprykksfavorittene, Nottingham, holder vann året rundt. Som vi husker vant vi med samme sifre borte mot Stoke i august i fjor. Like gledelig som sluttresultatet var måten vi fikk det på; godt spill over hele banen. Grabban hos gjestene kom til èn stor sjanse, hvis avslutning ikke sto i stil med forarbeidet. Men han har ofte en litt treg start på sesongene - og det passa oss helt fint!

Byen Coventry ligger omlag tre mil øst for Birmingham. På 1400-tallet var dette Englands hovedstad. Riktig nok var det flere hovedsteder på relativt kort tid, men Coventry står igjen i dag som den gangs reelle hovedstad. Det var her St. Mary`s Guildhall sto, stedet hvor konger og dronninger festet og drakk, og ble underholdt av gjøglere og andre. Under 2. verdenskrig ble Coventry verdens første vennskapsby. da et lenge utviklet vennskap til daværende Stalingrad ble formalisert på grunn av tyskernes offensiv mot den russiske byen. I dag er byen mest kjent for sin motorindustri.

I England er det et munnhell som lyder "sent to Coventry". Det fantes et fengsel der under den engelske borgerkrigen, som såkalte rojalistfanger blei bura inne i. Det er opphavet til munnhellet - som i dag betyr "å bli utstøtt". Men vi, vi sender våre karer dit med glede 🙂 

Laget Coventry City som vi møter i dag fredag - direkte på tv og greier! - holdt seg i toppserien fra 1967 til 2001, da møtte klubben veggen. Da andre klubber fikk eksterne sponsorer, altså rike onkler, sto interessen stille der i West Midlands. Sin eneste store triumf kom i 1987 da de spilte seg fram til finalen i FA-cupen. På Wembley slo de som "underhunder" selveste Tottenham 2-1. Den store helten ble den gode spissen Keith Houchen da han delvis stupnikka ballen i mål. I dag møter vi dem som et nyopprykka lag fra nivå 3.

Det er forventa at de himmelblå må kjempe med ryggen mot veggen. I tøffe og tette dueller sesongen gjennom ser laget per i dag ut som et av lagene som vil tape med ett mål i litt for mange kamper. Manager Mark Robins har noen kjente spillere;  McFadzean, Hyam, Hamer og Godden. Sistnevnte skåra for øvrig sist helg da laget tapte 1-2 borte for Bristol City. Det er også andre med et mindre kjent navn som sies å være talenter - vi får telle opp til slutt,; se om det stemmer - om de er gode nok.

I midtuka forsvant laget ut av ligacupen. De spilte 1-1 borte mot Gillingham, for så å tape på straffene - som i de tidlige rundene kommer rett etter de ordinære spilleminuttene.

Etter hva jeg kan lese tidlig på morran har Coventry kun èn skade. I vår egen leir er det ikke meldt om noen. Robins vil endre på laget som spilte tirsdag i cupen, og det forventes omtrent samme oppstilling som forrige helg i tapet da. Warburton vil etter all sannsynlighet starte med de samme som storspilte mot Forest.

Jeg ser for meg et revansjesugent hjemmelag på St. Andrews`s Trillion Trophy Stadium (åh, som jeg savner Highfield Road...) i Birmingham. Samtidig trur jeg vi fortsetter trenden litt til. Mitt tips blir 2-1 til oss 🙂