Av DAG HÅKON HELLEVIK

Seny er, etter hva vi kan begripe, QPRs første vinner av et FIFA-godkjent seniormesterskap noen sinne. Den eneste som har vært i nærheten av noe lignende er Julio Cesar. Han var fortsatt QPR-spiller da han voktet målet for et Brasil som kom så langt som til semifinalen i VM i 2014. Da sa det stopp med et smell, semifinalen endte med 1-7 for Tyskland og står neppe på lista over Julios beste fotballminner.

Våre to andre deltakere i årets AFCON oppnådde noe mer blandet suksess.  Osman Kakay fikk spille alle sitt lags kamper, men hans Sierra Leone røyk ut etter gruppespillet. Minst fornøyd er likevel antakelig Ilias Chair, til tross for at Marokko gjorde et passe godkjent mesterskap som ikke endte før i kvartfinalen mot senere sølvvinner Egypt. Marokko spilte fem matcher totalt, men selv fikk Ilias bare 31 minutter i gruppekampen mot Gabon 18. januar.

Mens Afrikamesterskapet pågikk ble det også spilt VM-kvalifisering i Sør- og Mellom Amerika. Der var vår leiesoldat Andre Gray involvert, han spilte tre kamper for Jamaica og noterte seg for en scoring i et 2-3-tap for Panama. Andre Gray har nå 11 landskamper totalt, fem av dem etter at han kom til oss i sommer.