Av DAG HÅKON HELLEVIK

Opptil flere innsendere rotet rundt i det mørke femtitallet for å finne ut når QPR sist spilte i en annen fast hjemmedrakt enn sine blåhvite hoops med hvite bukser til. Det til tross for at svaret ligger betydelig nærmere i tid - nemlig sesongen 2008/09.

På 1950-tallet hadde Rangers flere sesonger uten hoops, den faste hjemmedrakten besto av ymse varianter av ensfargede hvite og blå trøyer og bukser. Men det mange av dere hadde glemt var at vi i 2008/09 spilte i hoops med blå bukser!
Overdelen var blåhvit som den skulle være, men shortsen var et radikalt brudd med nesten alle draktvarianter Rangers har hatt siden klubben ble grunnlagt. Trøyene har vært lyseblå, mørkeblå, hvite eller grønne helt siden 1886, men med unntak av seks år fra 1953 til 1959 har shortsen alltid vært hvit. I den perioden var shortsen blå, noe den også var i 2008/09.

De som imidlertid klarte oppgaven og fikk poeng var Lars E. Næss, Eivind Vasstrand, Tore Berntsen, Stian Karlsen, Frode Rekve, Øyvind Engelsjord, Frank Askerud Baklid, Magne Buset, Hans Erik Mathisen, Knut Aksnes og Lars Ødemark.

Septemberoppgaven er et topoengsspørsmål. Det vi vil vite er hvilken spiller som ved inngangen til denne sesongen har rekorden for å ha scoret flest selvmål i Premier League siden 1992, og vi vil dessuten vite i hvilken kamp han scoret det foreløpig siste av disse. Du får ett poeng - ett lodd - for riktig svar på hvert av de to leddene i oppgaven.

Og QPR-relevansen for denne oppgaven? Den kan dere jo lure på.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas til nyttår. Du har større sjanse for å vinne hovedpremien (en QPR-trøye for sesongen 2013/14) jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den. I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få en oppmerksomhet når strek blir satt. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2013/14 innen jul.  Svarfristen  denne gangen er mandag 30. september.

Svarene sendes til:

daghakon@besonet.ch

Og skriv (det er viktig) SEPTEMBERQUIZ i emnefeltet