Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det har gått både votter og vinter siden sist vi scoret i en åpningskamp på øverste serienivå, og faktisk enda lengre siden en QPR-spiller scoret i en åpningskamp på hjemmebane. Men - kanskje er det enda lengre siden sist QPR reiste til Old Trafford som favoritter mot Manchester United?

Det siste skal vi la ligge noen linjer til, vi tar i stedet det første først. Augustopppgaven tok for seg våre begredelige åpningskamper i Premier League de siste årene, og svaret er at vi må et kvart århundre (!!) tilbake i tid for å finne sist en QPR-spiller scoret i en hjemmekamp på engelsk toppseries første spilledag. Sist det skjedde var da Paul Wright puttet begge i en 2-0-seier over Crystal Palace 19. august 1989! Det har med andre ord ikke skjedd etter at Premier League ble oppretttet i 1992!

De som hadde forsket seg frem til dette, og på den måten scoret poeng i årets augustquiz, var Lars E. Næss, Frode Rekve, Magne Buset, Knut Aksnes, Eivind Vasstrand, Gjermund Sægrov, Stig Andersson, Stian Karlsen, Tor Olav Dversnes, Bjørn I Hansen og Per Thorstensen.

Løsningen på høstens første quiz:

 

Dette  er en faktaopplysning som vi antar de fleste har brukt oppslagsverk for å finne. En rekke innsendere som åpenbart har gjettet hadde gamblet på helt andre navn. Les Ferdinand er faktisk den siste som har scoret et slikt mål, men det var på Villa Park og ikke på Loftus Road. Hele den begredelige statistikken vil dere forøvrig finne i kommende utgave av Superhoops.

Også i september handler oppgaven om historiske begivenheter. Denne gangen skal vi til Old Trafford, et sted for øvrig hele laget var tidligere i september. Det gikk ikke spesielt bra, til tross for at vi reiste til bortekamp mot Manchesters røde med en bedre tabellplassering enn hjemmelaget. Det skjedde ikke for aller første gang, men det har heller ikke skjedd ofte.

Dermed er vi over på spørsmålet, som lyder: Hvor mange ganger tidligere (før i år, altså) har QPR spilt bortekamp mot Manchester United og hatt en bedre tabellplassering enn vertskapet før avspark?

Det finnes nettsider hvor man kan forske på sånt, men det er en litt komplisert operasjon og vi skal selvsagt ikke røpe hvilke. Derfor åpner vi for å la deltakerne gjette denne gangen. Svartallet er ensifret, så mye kan vi røpe, altså høyere enn 0 og lavere enn 10. Send et svar med hva dere tror - noen av dere kommer sikkert opp med et svar som gir lodd i potten også denne måneden.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til desember. Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-retrotrøye.

Hvert poeng du scorer underveis gir ett lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få premie. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2014/15 innen trekningen foretas.

Svarfristen for denne oppgaven er tirsdag 30. september. 

Svarene sendes til:

daghakon@besonet.ch

Skriv (og det er veldig viktig) SEPTEMBERQUIZ i emnefeltet