Av DAG HÅKON HELLEVIK

For spørsmålet var hvem som er nr to bak Sir Les på QPRs scoringsliste i Premier League. Feltet er tett, Gary Penrice har 17 PL-mål mens Kevin Gallen og Charlie Austin har 18 hver, men sølvplassen på pallen tilhører altså den yngste broder Allen.

De som visste dette var Knut Aksnes, Eivind Vasstrand, Tore Karlsen, Frank Baklid, Lars Erling Næss, Knut Hauglum, Magne Buset, Frode Rekve, Erik Hoelli, Ståle Sunde, Marius Troldmyr, Steinar Engebretsen, Daniel Johnsen, Gjermund Sægrov og Bjørn Soleng.

Les Ferdinand blir vi antakelig aldri ferdig med å snakke om. Han er vår mest populære spiler i nyere tid, og i tillegg til 60 PL-mål scoret han også 20 seriemål i perioden 1989 til 1992. Det gir ham 80 toppseriemål totalt, og dermed er han toppscorer også når vi regner inn toppseriespill i det som før 1992 het førstedivisjon.

Og med velkjent mangel på fantasi lurer selvsagt quizredaksjonen denne gangen på hvem som er nummer to også på den lista.

Spørsmålet lyder - helt presist: Hvem er nr 2 bak Les Ferdinand på lista over  QPRs mestscorende spillere (bare seriemål) gjennom alle klubbens sesonger i engelsk eliteserie?

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til jul.  Hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2015/16 innen 20. desember.  Svarfristen for denne oppgaven er søndag 4. oktober. 

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch 

Skriv (og det er veldig viktig) SEPTEMBERQUIZ i emnefeltet