Av DAG HÅKON HELLEVIK

Tony Roberts kom fra Wales til London som 17-åring i 1986 og rakk å spille en halv sesong for QPR U18 før han ble for gammel. En QPR-junior med lengre fartstid på dette nivået var Peter Hucker, men da snakker vi om begynnelsen av 1980-tallet og ikke slutten. Hucker var et annet svar som gikk igjen hos flere innsendere denne gangen, men det svaret var altså feil.

Spørsmålet gjaldt nemlig hvem som er den foreløpig siste målvakten med fortid på QPRs juniorlag/U-18-lag som ble en etablert førstelagsspiller i klubben. Tony Roberts fikk sin A-debut i 1987, men spilte ikke mer enn 146 A-kamper på sine 11 år i W12. Han var andrevalg praktisk talt hele tiden, først i kø bak David Seaman, senere bak Jan Stejskal, Jurgen Sommer og Lee Harper. Det var derfor quizredaktøren måtte legge inn betingelsen om at definisjonen på «førstevalg» var en spiller som hadde spilt 50 prosent eller mer av QPRs ligakamper i en eller flere sesonger. Det gjorde Tony Roberts i bare to av sine 11 sesonger  i klubben, den første var da han fikk 28 kamper i 1992/93.

De som sendte inn riktig svar denne gangen var Ståle Sunde, Frode Rekve, Gjermund Sægrov, Lars Erling Næss, Tore Karlsen, Marius Troldmyr og Morten Pedersen.

Det eneste vi skal røpe om svaret på septemberoppgaven er at det handler om en spiller som har vært i QPR etter at Roberts forlot W12 som spiller i 1998. Knaggen denne gang er de tre innlånene vi har i stallen, Cameron, Hemed og Wells. Noen ganger funker lånte spillere så dårlig at det er en lettelse å se dem dra, andre ganger så godt at alt vi vil er å få dem på fast kontrakt. Og da er vi fremme ved spørsmålet: Hvem er den foreløpig siste spilleren QPR har signert på fast kontrakt etter at han først hadde kommet til oss på lån fra en annen klubb?

Vi minner om reglene. Vi kommer med en ny oppgave hver måned, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas etter nyttår. Vi deler ut bonuslodd dersom et spørsmål viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to hovedpremier, begge en QPR-trøye for sesongen 2018/19. Den som har flest lodd i potten vinner den ene premien, mens vi trekker en vinner av den andre. Så selv om du ikke vinner poengkampen har du større sjanse til å vinne en premie jo flere oppgaver du klarer å løse.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for sesongen 2018/19 innen 31. desember 2018.

Svarfristen denne gangen er mandag 1. oktober 2018 

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig) SEPTEMBERQUIZ (i ett ord!!!) i emnefeltet