Av STEINAR SÆTHER

Det ville seg ikke sist lørdag heller. Jeg mener dog det er fremgang i mye av spillet. Ikke sjumilssteg men like fullt fremgang. Med ett vesentlig unntak, og det er forsvarsspillet. Dem som sliter aller mest er midtstopperne Dickie og Dunne. Jeg synes debutant Aaron Drewe gjorde en bra figur, Kakay er variabel, Dunne er minst dårlig av gutta i midten mens Dickie ikke er til å stole på. For en svak sesong han har gjort til nå, Dickie... Hvor gode Balogun og Clarke-Salter ville vært i samme lange periode de har vært ute med skader, er uvisst. Med andre hypotetisk å spekulerer i. Laird og Paal vet vi er solide - men skadet... Som så mange sliter med...

Kortreist besøk denne gang. Watford anså seg sjøl som en klar kandidat til opprykk ved sesongstart. Ikke så mye tydet på det utover høsten, men de kom seg til slutt oppover tabellen, endog innenfor sluttspillsonen - for så å ramle nedover igjen. Denne uka ble det skifte av manager da Slaven Bilic gikk ut døra og Chris Wilder overtok. Han har altså oppgaven med å snu motgang til medgang. I løpet av 162 kamper har Watford nå sin manager nummer 10 (sic!).På tabellen er Watford nummer 10. 

13-12-10 og 41-38 sier tallene. Hornets er kun 4 poeng bak Norwich på 6. plass, om en ser på antall plussmål er kanarifuglene 9 mål bedre. Formen er 1-3-1 på de 5 siste. Vi er til sammenligning dårligst av alle i Championship med våre 5 tap (resten orker jeg ikke å nevne!).

Så langt har østerrikeren Bachmann hatt jobben aller bakerst, og den jobben har han gjort godt. I forsvaret har spanjolen Gaspar spilt 28 kamper som den med flest. Cathcart, Kabasele og Kamara kommer nærmest med sine 22. Her må nevnes at det var utskiftninger i januar. Av de nye har jeg troen på midtstopper Porteous. Han har noe ekstra over seg, for å si det på middels god norsk. På midten har Sema (eks Haugesund), Cleverly, Asprilla, Davis og Choudhury vært hovedaktørene så langt. Veteranen Gosling har spilt i halvparten av kampene. Fremst har for så vidt duoen Sarr og Pedro gjort sin del av jobben med 9 mål hver. Velkjente Assombalonga har foreløpig møtt veggen i en alder av 30. Kun 5 kamper hele sesongen. Han var som mange vet en notorisk måljeger på dette nivået før skader gjorde fotballivet vanskelig.

Vi må se oss over skuldra hele tiden. Heldigvis kommer ikke lagene under oss nærmere. Sist lørdag gjorde lagene vi nå kniver med så dårlig som 1-1-6, og tirsdag spilte Huddersfield 0-0 mens Wigan tapte 0-1. Det betyr at avstanden fortsatt er 7 poeng til første plass under streken. 

Fra hospitalene kan vi lese at Hornets mangler minimum 8 spillere, bl.a Cleverly, Kamara og Gosling. Vi mangler fortsatt hele forsvarsrekka samt Dykes, Chair, Willock og Roberts. Sistnevnte får nå oppfølging hjemme i Leeds.

I mine øyne er bortelaget favoritter fordi jeg anser våre fravær som verre enn Watford sine ditto. Og videre at skiftet av manager vil prege bortelaget mer nå enn hos oss. Men, please, la oss slippe den femte kampen på rad med 3 baklengs. Skjønt jeg er ikke helt sikker på at vi faktisk slipper. Men la oss gjestfritt si 1-2.