Enten vi liker det eller ei, fienden noen kilometer sør i London er en gigant. Ikke bare i PL men også i fotballverdenen generelt.
Historisk sett er det ikke lenge siden klubben fikk et kraftig oppsving, det skjedde da den russiske oligarken Abramovitsj fikk lyst til å bruke noe av gigantformuen sin på en engelsk fotballklubb, og valget falt på et Chelsea som ikke hadde all verdens midler - og hvis tidligere eiere solgte seg villig ut av for en god slump pund.

Siden har bare die-hard`ene sett seg tilbake. I morgen stiller Chelsea med sitt for dagen beste mannskap. Det vil si, både Ramires og Torres Snørtevold er ute med henholdsvis skade og suspensjon, så dem glemmer vi.
Men det er godt nok materiale igjen til å banke oss med minst det samme som Hangeland og Riise gjorde. En av verdens fem beste målvakter, Peter Cech, skal hindre at et skåringssvakt QPR plutselig ser lyset.

Foran seg kan manager Andre Villas-Boas, som vår egen Warnock kaller den nye Ferguson, plukke fra følgende "gjeng": Bosingwa, Ferreira, Ivanovic, Terry, Alex, Luiz og Cole. Og kanskje kan dette være kampen som unggutten McEachran, som har imponert stort på treningene helt siden i sommer, får starte kampen.

Midtbanemotoren består helt sikkert av spillere hentet fra denne navnerekka: Mikel, Lampard, Meireles, Mata, Cole, Anelka eller Ivanovic, som kan hende blir hentet opp fra forsvarsfireren.

Fremst stiller nok Drogba. Med seg får han med seg enten Malouda, Kalou eller et av talentene Sturridge, som vi hadde lyst på til låns både for et par sesonger og seinest i sommer, eller den sist ankomne, Lukaku. Sistemann i angrepsrekka, også et talent, Turnbull, kan muligens også få et par minutter.

Blues, som de kalles, innhar plassen jeg tror de ender på til slutt, tredje.
Jeg tror Manchester-lagene blir for sterke denne sesongen, men samtidig, Chelsea er to hakk for gode for dem som kommer bak!
Tabelltallene viser at de så langt er utilnærmelige hjemme på Brua med 4-0-0 og 12-4. Litt tur hadde de mot Nordvik da gjestene traff innsiden av stolpen hvorpå ballen aldri fant veien til nettet. Men to veldig seine mål reddet mange oddsspillere...

Borte har de åpnet med 2-1-1 og 8-5, helt fine tall det også. Men det er hovedsaklig på bortebane poengfeilene kommer, slik har det vært i alle år. Men kapasiteten til å banke oss stygt på Loftus Road er der.

Nå tviler jeg på at Chelsea banker oss så stygt som Fulham, selv om Chelsea kan finne på å banke Fulham med samme siffere... Fulham hadde kraftig eggløsning i kampen mot oss, det starta med en gang, og vi gikk inn en transe, en sjokktilstand, og blei et lett og kjærkomment bytte.

Vi har også et par viktige skader i DJ og Gabbidon men vi er ikke nevneverig svekket av den grunn. Gabbidon er erstattelig og DJ har ikke sett lyset. Men det er det ikke mange andre som har gjort heller. Derfor står vi med usle seks mål til nå.

Jeg er ikke voldsomt redd for forsvarsrekka vår i denne kampen. Vi slipper nok inn et mål eller to (eller helst ikke!) men vi kommer ikke til å drite oss loddrett ut baki der. Av de 14 seriemålene vi har mot oss er jo som kjent 10 kommet i to kamper, de andre 4 er fordelt på de andre 6 kampene. Og den siste statistikken med under ett mål innsluppet per kamp koser jeg meg godt med!

Om alt er ved det normale taper vi kampen 0-1 i morgen. Men jeg koser meg også med at min tv-statistikk denne sesongen til nå viser 2-2-0. Jeg forlenger gjerne nullen, kan du si...

Steinar, en for dagen nøktern pessimist.