Av STIAN KARLSEN

Dette var en liten nedtur, Ingen grunn til å legge skjul på det. Ingen grunn til å grave seg ned av den grunn. Prestasjonene kommer til å svinge, QPR viser igjen at de jobber som et lag og én enhet og med litt glid så kunne man fort ha stukket av med alle poengene også denne kvelden. Kanskje var det ikke så dumt at man "landet" den fabelaktige sesongstarten her.

Jimmy så ingen grunn til å endre på laget som vant mot Cardiff. Eneste endringen var tvunget og Ngbakoto startet på kanten til fordel for en skadet Gladwin

Det betød Smithies med Onuoha på høyreback, Hall og Caulker midtstoppere og Bidwell på venstre. På midtre del av banen skulle Henry og Luongo styre det sentrale, med Chery i sin frie offensive rolle bak Polter på topp. Ngbakoto, med sin første fra start i serien, og Cousins tok plass på hver sin kant.

Tidlig hjemmeledelse
Barnsley gikk rett i strupen på QPR. Smithies ble testet allerede etter 4 minutter, og måtte gi en corner. På corneren kom 1-0 etter at Watkins ikke ble markert på bakre stolpe og kunne enkelt heade inn ledermålet. Det første baklengsmålet i årets sesong var et faktum.

QPR har vært solide bakover i de to første seriekampene. Det var det brått slutt på. Forsvarsspillet var langt under pari både på forspillet som førte til corneren og, ikke minst, på corneren som førte til målet i følge rapportene.

Kun Barnsley
Barnsley dominerte kampen fullstendig fra start. Barnsley hadde gjort hjemmeleksa si og Hammill og Hourihane styrte alt via midtbanen deres. Presset var til tider ganske voldsomt og vår midtbane klarte aldri å få tak i matchen. Det ble med oppspill på en ensom Polter, som lite klarte å utrette på egenhånd.

Tok en drøy halvtime
Det tok QPR en drøy halvtime og få til noe som helst på Oakwell, men da var det i tillegg nær scoring. Ngbakoto blir lagt ned på drøye 20 meter i god posisjon. Chery stilte seg opp for å ta frisparket og leverte ei kanonkule som gikk via tverrligger/kryss og ut/over.

QPR overtok initiativet i kampen opp mot pause og fikk stadig mer tid med ball.

Utligning!
Hva Jimmy Floyd sa til gutta i garderoben er uvisst, men i andreomgang var det QPR som gikk rett i strupen på Barnsley. Polter jobbet igjen knallhardt og ble lagt i bakken til en soleklar straffe inni sekstenmeteren til Barnsley.

Tjaronn Chery har vært sikkerheten selv på straffer hittil i sesongen og levnet liten tvil også denne gang. 1-1 og lagene like langt!

Barnsley jaget
Barnsley må ha følt urettferdigheten over utligningen etter å ha dominert de første 45 minuttene. De satset hardt etter utligningen og gikk mer offensivt til verks. Kampen åpnet seg betydelig opp og Hammill kom nært på en volley få minutter etter utligningen. Smithies hadde gjort feltarbeid i forkant og var ikke på plass i målet, men kaptein Onuoha fikk klarert avslutningen til corner.

QPR prøvde seg, men det var hjemmelaget som ville mest i denne perioden. Ryan Kent testet Smithies med venstrebeinet sitt. Avslutningen var god, redningen var glimrende. Smithies viser seg nok en gang som en veldig solid sisteskanse.

Chery setter utligningen til 1-1

Frem og tilbake
Spillet åpnet seg opp betraktelig de siste 45 minuttene. QPR la seg litt bakpå og Barnsley styrte begivenhetene mens bortelaget viste at de ikke var ufarlige på kontringer. Bakover så slet vi med Barnsley sin venstrekant Ryan Kent. Han var usedvanlig livlig og produserte mye fra sin side. Bidwell hadde en stri tørn på sin venstreback.

Det ble skapt noen halvsjanser til begge lag frem til det var spilt 75 minutter...

To minutter, to mål
Først gikk Ngbakoto i bakken og skaffet QPR nok et soleklart straffespark. Alle forventet Chery, men vår høyreiste tysker, Polter, gikk til 11-meters merket. Han gjorde ingen feil og QPR hadde snudd kampen. 1-2!!

Barnsley gikk rett i angrep og fikk betalingen umiddelbart. Etter rapportene å dømme et meget billig frispark i en meget god posisjon ble avgjørende. Hourihane stilte seg opp og gjorde jobben på utsøkt vis ved å skru ballen helt opp i hjørnet. 2-2 og igjen like langt.

Avgjørelsen
Det lå i luften at denne kampen skulle få en vinner. Barnsley spilte meget godt og produserte mye også etter utligningen. Vi hang rett og slett i tauene for å prøve å få med oss poeng her.

Det klarte vi ikke da det smalt igjen 2 minutter før full tid. Scowen for perletreff på halvvolley og denne gangen hadde våre gutter ikke krefter til å svare. Det hele endte med at Grant Hall pådro seg sitt andre gule i frustrasjon og måtte gå i dusjen ørlite tidligere enn resten.

Fire minutter tillegg ebbet ut i ingenting og QPR tapte kampen 2-3 i en underholdende kamp. Surt. Spillemessig liten nedtur, men dette laget viser vilje og jobber som et lag på en dårlig dag. Helt mørkt er det ikke tross tap...

Bestemann
Sebastian Polter gjør en utrolig heltemodig innsats på topp denne kvelden. Han får utrettet mye av lite. Han skaffer straffe, setter selv en straffe og er involvert i stort sett det meste som produseres av QPR. En kulthelt er skapt!

Barnsley-QPR 3-2 (1-0)