Lørdag møter vi en motstander som sliter. Ikke overraskende for noen, foruten dem som er programforpliktet til å tru på overraskende gode resultater for eget lag.

Svartbekken (Blackburn) har helt fortjent plassert seg nest sist på tabellen. Kun Bolton har det verre, de som ikke har tatt poeng siden serieåpningen på Loftus Road.
Klubbens styre foretok en lettvint løsning når de ansatte Steve Kean som manager. Han både hadde og har så langt i sin korte karriere, stort sett null å skryte av. Jeg tipper Kean er ute etter kampen på lørdag om vi står igjen som seierherrer.

Serieformen er dårlig. Ikke bare for denne sesongen, men også for siste halvdel av forrige sesong. På sine siste 21 kamper i PL ser statistikken sånn ut: 3-7-11. Ja, og på de siste 11 bortekampene har laget prestert 1-3-8.
Sånn sett ser det lyst ut for et revansjesugent QPR.
Men vi må da huske på at Svartbekken har fått et bra nakketak på oss. Her er statistikken omvendt av formen, nemlig 8-3-1 uansett bane. De fire siste seriekampene mot oss har alle endt med seier 1-0. Og det aller siste møtet i FA-cupen endte ... ganske riktig 1-0!

Hvem kan vi forvente står på motsatt banehalvdel lørdag?
I mål står ganske sikkert Paul Robinson, ei målvakt med potensiale og med nesten 50 landskamper for England men som også har gjort for mange memorable feil i viktige kamper, og som så langt i høst har en redningsprosent på nøyaktig 50, dårligst i PL. Verdt å nevne er at denne målvakta har gjort noe de færreste målvaktene har gjort; han har skåra mål for to forskjellige klubber, Leeds og Tottenham!

Forsvarsrekka inneholder brukbare navn Christopher Samba, Gael Givet, Scott Dann, Martin Olsson og Ryan Nelson. Kan være at Jason Lowe får fornyet tillit etter rundingsbøyetendenser mot Man City for to uker siden. Michel Dalgado er ute med skade.

På midten finner vi trolig Gamst`n, om han da ikke er skadet etter landskampen mot Kypros. Ved siden av ham stiller Svartbekken med David Dunn, Simon Vukcevic, Radoslav Petrovic og/eller Jason Lowe, som egentlig er midtbanespiller.

Foran skal Ayegbeni Yakubu skåre på oss, litt usikkert hvem han får med seg siden to-tre kandidater sliter med skader.

Vi skårer for lite mål, det er opplest og vedtatt. I følge OPTA-statistikken er vi aller dårligst til å omsette sjanser i mål. 5, hvorav 3 i èn kamp, forteller egentlig alt.
Antall sjanser derimot er ikke dårlig, men når spissen vår ofte blir feilvendt, altså blir mer et oppspillspunkt enn en avslutter, og midtbanen skyter for svakt eller upresist, eller begge deler, blir det sånn.

Frisparkene våre har vært elendige til nå. I opprykkssesongen traff vi på mye, og da særlig Taarabt.
Men det er håp. Om Barton nå lar Taarabt ta sine frispark i fred. I landskampen tidligere denne uka spilte Taarabt for Marokko mot Tanzania (var det vel...?) og der smalt han til på klassisk vis; ei kanonkule i lengste kryss.

Grunnen til at jeg er opptatt av frispark er naturlig nok at det er åpenbare målsjanser, men også fordi Svartbekken er det laget som gir flest frispark i PL. Siden vi har spillere som er gode på å danse rundt motspillere vil disse komme på etterskudd og frispark er nærliggende å tenke på.
Ellers har vi de ordinære backene på plass igjen, Traore og Young. Det kan fort bli avgjørende!

Steinar: Tallet er 3, 3 for 3 poeng!