Av DAG HÅKON HELLEVIK

Ordningen, som går inn sin fjerde sesong, består i at noen av supporterklubbens medlemmer spleiser på et antall sesongkort på Loftus Road. Vi hadde 12 kort i 2013/14, men vil forsøke å øke dette antallet ettersom vi nå er tilbake i Premier League. QPR har en svært liten stadion, og sesongkortene gjør det betydelig lettere å skaffe supporterklubbens medlemmer billetter enn hva tilfellet ellers ville vært.

Systemet fungerer slik at andelseierne kjøper andeler tilsvarende et halvt sesongkort - eller 9,5 enkeltbilletter. I praksis betyr dette 9 - og verdien av den siste halve billetten blir refundert når sesongen er over. De 9 billettene kan benyttes enkeltvis, eller du kan reise sammen med venner eller familie og ta ut flere billetter om gangen.

Medlemmene i ordningen har enerett på billettene fram til to måneder før hver kamp. Med unntak av i den aller første bestillingsrunden før sesongstart tildeler vi etter først-til-mølla-prinsippet. To måneder før hver kamp legges eventuelle gjenværende billetter ut på qpr.no til fritt salg. Inntektene fra dette salget fordeles blant andelseierne i henhold til det antallet  billetter hver enkelt IKKE har benyttet selv. Hvis du for eksempel betaler for én andel (9,5 billetter) men benytter bare 6, så får du etter sesongslutt penger tilbake tilsvarende salgsinntektene fra de 3,5 billettene du ikke har brukt. Erfaringene fra våre to sesonger i PL fra 2011 til 2013 er at vi fikk benyttet 95-98 prosent av plassene våre, slik at deltakerne fikk tilbake hele kroneverdien av de billettene de selv ikke hadde brukt.

Fysisk består sesongbillettene av plastkort som holdes av AKUTRS-redaktør  Dave Thomas. Han er til stede på alle QPRs hjemmekamper, og han deler kortene ut og samler dem inn igjen på vegne av oss. For dette får han en godtgjørelse som tilsvarer 10 prosent av innkjøpsverdien for hvert sesongkort han oppbevarer.

De 12 plassene vi fornyer koster 709 pund per stykk for 2014/15. De nye plassene vi eventuelt kjøper vil koste 780 pund. Dersom vi får kjøpt ytterligere 5-6 plasser ender vi med en snittpris på omlag 730 pund. Til dette kommer Daves provisjon samt enkelte småutgifter, hovedsakelig til telefon. Sesongkortene kommer dermed til å koste oss i størrelsesorden 810 pund per stykk.

Prismessig ligger det en usikkerhet i pundkursen, som for tiden ligger og vaker noe over 10 kroner. For å ha en margin å gå på har vi derfor satt prisen per andel (9,5 billetter) til 4.300 kroner. Dette vil antakelig være noe mer enn den reelle prisen, men også denne differansen vil andelseierne få tilbakebetalt etter sesongslutt.

Hvis du ønsker å være med å sesongkortordningen i 2014/15 - sender du en mail om dette til:

daghakon@besonet.ch

I tillegg til navn oppgir du mobilnummer. Skriv (og det er veldig viktig) SESONGKORT i emnefeltet. Også de som tidligere har varslet at de ønsker å være med må sende mail nå. Vi har registrert en god interesse de siste ukene, men det er dette som er den formelle påmeldingen. Når dere melder dere på vil dere umiddelbart få en mail i retur med kontonummeret pengene skal betales til. FRISTEN FOR Å MELDE INTERESSE - OG DERETTER BETALE - ER 12 JUNI.

De av dere som var andelseiere I 2013/14 behøver ikke sende mail når dere leser dette. Dere forholder dere til et regnskap for 2013/14 som dere vil motta i løpet av denne uken.

Vi håper flest mulig ønsker å delta i billettordningen - men vi må ta ett forbehold. Det handler om at vi ikke vet hvor mange nye sesongkort vi vil klare å få tak i. Blir det for mange nye påmeldinger i forhold til antallet plasser vi til slutt får, prioriterer vi folk i den rekkefølgen de har betalt. Må vi senere si nei til noen får disse selvsagt pengene tilbake umiddelbart. De eneste som er GARANTERT å få være med på årets billettordning er de som var med i 2013/14.

Våre 12 plasser i 2013/14 var alle på South Africa Road. Hvis vi får kjøpt nye plasser i år er målsettingen å få noen av dem blant hard-core-fansen på The Loft End.