Rangers står nå med den dårligste starten for en klubb lag i Premier Leagues historie. Men engelsk elitefotball er som vi vet mer enn bare Premier League.

I sesongen 1990/91 hadde nyopprykkede Sheffield United 4 poeng på de 16 første kampene i gamle førstedivisjon. Den første seieren kom i kamp nummer 17, to dager før julaften.

Glyn Hodges
Utrolig nok, United kom seg på beina med stil og surfet inn til en 13. plass den påfølgende våren. Hvordan det var mulig kan Harry spørre Glyn Hodges om.
Hodges, som i dag er en av sjeftrenerne i QPRs ungdomsavdeling, ble handlet inn fra Crystal Palace noen uker etter nyttår og scoret flere viktige mål da United vant syv kamper på rad fra midt i januar til midt i mars.

Men det var en lang vinter. Kalenderen viste 9. mars før klubben var ute av nedrykkssonen. Deretter fortsatte det imidlertid rett vei, og allerede fire serierunder før sesongslutt var den nye kontrakten sikret.

SuperHoops
Glyn Hodges får dere stifte litt nærmere bekjentskap med i neste nummer av Superhoops. Han spilte senere sammen med både Jostein Flo og Roger Nilsen i Sheffield United, men han fikk erfare at klubben tross alt ikke var vaksinert mot nedrykk.
Det gikk galt tre år senere da alle de tre nevnte spilte på laget som ramlet ned til nivå to våren 1994.

Dave Basset
Det hører med til historien at Sheffield United ikke byttet manager. Dave Basset beholdt jobben både gjennom nesten-nedrykket og det ordentlige nedrykket. Han styrte United fra 1988 til 1995.