Av STIAN KARLSEN

"30-21-30"

Dette er tallene på seier-uavgjorte-tap etter at Redknapp overtok manageransvaret i QPR. Det gjorde han i slutten av november 2012, for altså snart to år siden. De fleste av oss husker sikkert banneret "Harry come save us!" som vaiet på Loftus Road rett før Mark Hughes ble sparket. 

Tony Fernandes hørte på fansens bønner, men Harry klarte ikke oppgaven om å redde plassen i Premier League i sin første sesong. Han var sant og si aldri i nærheten av å klare den oppgaven. 

Det var likevel få som skyldte på Harry for at laget rykket ned allerede i april 2013. Skylden var hans forgjenger, Mark Hughes, sin og Harry hadde gjort deler av jobben sin tilfredstillenede. Han hadde startet ryddejobben og var i ferd med å skape en samlet enhet fremfor en splittet garderobe. Slik så det i alle fall ut på avstand. 

2013/14
Championship-sesongen startet godt. QPR spilte gjerrig og hentet mange poeng i starten av sesongen. Alle var såre fornøyde selv om det spillemessig manglet sting offensivt. Det var egentlig vanskelig å se noen offensiv plan i spillet, men Harry hadde hentet Charlie Austin som leverte varene gang på gang. I kulissene gikk Steve McLaren og styrte mye av det daglige på treningsfeltet.  

Det var likevel endel "klarsynte" som mente at det var mer flaks enn dyktighet som innkasserte poengene, og de skulle vise seg å få sine bekymringer delvis innfridd. McLaren forsvant til Derby og da Austin ble skadd gikk QPR inn i en tung periode som sørget for at drømmen om direkte opprykk forsvant. De som hadde et horn i siden på Redknapp fikk blod-på-tann. 

Mot slutten av sesongen ble likevel resultatene igjen bedre og fokuset ble satt på samhold. Det var smarteste trekket til klubben og Harry. Fansen responderte og løftet troen på at det var mulig å ta seg tilbake i det gode selskap via playoff. Disse positive vibbene varte gjennom hele playoff-perioden og vi vet all hvordan det endte. Opprykk på en mest mulig spektakulær måte, etter å ha blitt delvis rundspilt at Steve McLaren sitt Derby. 

Hvor stor ære Harry skal ha for dette er diskutabelt, men han er en mann for større anledninger. Det har bevist flere ganger. Han har jo blant annet seier i  FA-cupen med Portsmouth (2008) på CV´n. Det skal man selvsagt ha respekt for. 

Beholde eller sparke?
Argumentene for å beholde Harry er selvsagt til stede. Mange av disse argumentene var det "vi" alle søkte da QPR famlet i blinde under Mark Hughes. 

  • Kontinuitet
  • Tyngde i form av navn og omdømme
  • Skaper blest om klubben
  • Fantastisk med fans og supportere

Nå har "vi" levd med Harry Redknapp i snart to år og vi har gradvis kunne se svakhetene hans komme tydeligere frem. Årsaker til at Harry burde finne seg en annen klubb eller pensjonere seg er heller ikke få. 

  • Klarer ikke skape en tydelig stil
  • Gjør mange rare sprell til latterlig høye summer i transfervinduene
  • Virker mindre dedikert til manageryrket enn tidligere?
  • Klønete taktiske disposisjoner i kampene
  • Katastrofal bruk, eller mangel på sådan, av yngre spillere

Alternativene 
Hva skulle man erstattet godeste Redknapp med dersom man valgte å la ham gå?
Tony Pulis,David Moyes, Tim Sherwood, Alan Curbishley, Malky Mackay, Steve McLaren og Steve Clarke er noen av kandidatene. 

Har vi troen på at noen av disse er veien å gå? 
Gresset ser kanskje ikke så mye grønnere ute på den andre siden av gjerdet?

Diskuter gjerne i forumet!

En liten kuriositet er det at vår manager tilbake i 2008, Paulo Sousa, leder Basel hjemme mot Liverpool i Champions League i skrivende stund. Hvem skulle trodd det da han forlot Loftus Road?  

U R´sss