Dion Dannie Leonard Sanderson

Født 15. desember 1999

FIFA-nasjonalitet: England

 Jakten på femtemann i trebacklinja vår endte med at vi lånte inn 22 år gamle Dion Sanderson fra Wolverhampton. Han var ikke førstevalget, vi glapp som kjent både på veteranen Steve Cook som gikk til Forest tidligere i måneden og på et par mann fra Fulham som hytteturistene ikke ville la oss få. Dion er imidlertid også en spiller QPR-hierarkiet vet en del om. Han har spilt mot oss to ganger denne sesongen, på utlån i Birmingham.

 Dion er født i Wolverhampton og har vært i klubben siden han var 8 år gammel.  Slik sett er han nettopp den type spiller enhver klubb ønsker å beholde – men vel og bemerke bare hvis de er gode nok. Noen i Wolverhampton mener åpenbart at han fortsatt ikke er PL-klar, for så langt har han bare sluppet til i en eneste A-kamp, en EFL-cupkamp mot Aston Villa i oktober 2019. Etter den tid har han vært på kontinuerlige utlån siden januar 2020, først i Cardiff, og deretter i Sunderland og nå i høst i Birmingham. Vårsesongen som han nå skal tilbringe i W12 gjør QPR til hans fjerde klubb på to og et halvt år.

 Han står oppført med 54 A-kamper og 1 mål, og 25 av disse kampene har vært ligamatcher i Championship. Hans siste kamp før overgangen var for øvrig Birminghams hjemmetap for QPR 2. januar.

 I QPR kan han ikke regne med å spasere rett inn på laget. Vår trio i midten har imponert denne sesongen, verken Jimmy Dunne, Yoann Barbet eller Rob Dickie er å regne som noe svakt punkt. Helsa til vår fjerde stopper, Jordy de Wiijs er imidlertid et svakt punkt, og behovet for en forsterkning er først og fremst begrunnet i behovet for å ha en kapabel – og frisk – backup for våre tre faste. Dion kan imidlertid være mer enn det, han er i tillegg en fleksibel fyr som kan spille på begge vingbackplassene. Han er en forsterkning som kan brukes over hele fjøla, noe han demonstrerte i de to kampene han spilte mot oss.

Dion er imidlertid også den type innlån som vi bare får overta permanent dersom han er sånn passe halvdårlig. Spiller han alt for godt vil nok ulveforeldrene ønske seg valpen tilbake til hiet. Slik er imidlertid lånemarkedet, og QPR driver og låner ut sin egen Conor Masterson etter samme mønster. Han kunne gått inn i den rollen i stallen Sanderson nå skal fylle, men QPR-.hierarkiet vil heller at unge Conor skal spille andre steder det neste halve året for så å vurdere ham igjen til sommeren.