Av STIAN KARLSEN

Adel Taarabt står skrevet med gullskrift i nyere QPR-historie på grunn av sin strålende sesong da laget rykket opp i 2010/11-sesongen. Vi er ham evig takknemlig for det. Etter dette har mannen stort sett vært en pest og plage alle steder han har spilt fotball. 

Spilt fotball er kanskje å ta hardt i, for på de seks siste sesongene står han bokført med knapt 50 kamper totalt. I sesongen 2018/19 står han bokført uten kamper for hverken A-lag eller reservelag hos sin nåværende arbeidsgiver Benfica. 

Han har faktisk ikke spilt en eneste kamp for Benfica sitt førstelag siden overgangen fra QPR i 2015. Han har dog hatt et ålreit låneopphold i Genoa, men var et godt stykke unna gammel storhet også der. Han flyter på sine ekstreme tekniske ferdigheter, og den italienske ligaen tillater det? 

Adel Taarabt har blitt 29 år og kan således ikke lenger sees på som et talent. Hans kvaliteter er helt udiskutable, men når viljen til å holde fysikken på et nogenlunde nivå er helt fraværende så faller man av i dagens fotball.

Det er ingen som helst grunn til å tro at den mentale biten har blitt bedre hos Taarabt etter at han forlot W12, snarere tvert i mot. Han skrev under en lukerativ femårskontrakt med et topplag i den portugisiske ligaen og har ikke levert noe som helst tilbake til klubben. Dette bør være bevis godt nok til at alle vurderinger om å få han tilbake til Loftus Road bør legges på is umiddelbart. 

Alt har sin tid. Ser at det er endel fans som ønsker ham tilbake. Hvorfor? Har de glemt at han, i pausen mot Fulham, satt furten i et busskur på vei hjem? Har de glemt det store egoet som ikke evner å se egne feil? Husker de ikke at det nærmest var jubel blant fansen da han skrev under for Benfica? 

Adel Taarabt hadde sin mulighet til å skinne på stjernehimmelen da QPR rykket opp, men misbrukte sjansen fullstendig. Han har fått mange muligheter også etter dette, men er ikke i nærheten av å prestere over tid. At han skal komme tilbake til championship og briljere på dette tidspunktet er det svært vanskelig å ha noen som helst tiltro til. Det toget har gått, og det begynner faktisk å bli en god stund siden det gikk. 

Ville du hatt Adel Taarabt tilbake i QPR? 

La oss mimre litt over den sesongen han faktisk var god. Fantastisk god. 2010/11