Av STIAN KARLSEN

Spenningen rundt vår kamp lørdag er kun plasseringsmessig. Luton kan passere QPR på tabellen med seier på KPF lørdag formiddag, men da skal vi havarere og tape med fem mål eller mer. QPR havner uansett på en plassering mellom 8-12 på tabellen.

Opprykk
Opprykkslagene har vært klare en god stund. Norwich har intet mindre enn imponert kraftig over 46 kamper og vinner ligaen suverent. Watford er også klare for Premier League sesongen 2021/22. 

Playoff
Playofflagene har også vært klare i noen serierunder. Brentford, Swansea, Bournemouth og Barnsley skal sloss om den siste ledige plassen. Spesielt imponerende er det nok at Barnsley har kjempet seg til 6.plassen ettersom de stod med begge beina i nedrykkssumpa etter syv serierunder uten trepoenger.

Rett utenfor playoff finner vi Reading som var i stikk motsatt posisjon som Barnsley i starten av sesongen. 7-1-0 hadde fakehoops etter åtte serierunder og ledet ligaen klart på det tidspunktet.

Drama i bunnstriden
Desidert mest spenning finner man i bunnen av tabellen. Derby har på mirakuløst vis, med negativt fortegn, kommet seg i den posisjonen at de trenger poeng (helst tre…) i kampen hjemme mot Sheffield Wednesday for å beholde plassen. Wayne Rooney sine menn har gått på seks strake tap og ligger tre poeng foran lørdagens motstander med dårligere målforskjell. Sheffield Wednesday har hatt en brutalt hard sesong, men til tross for seks poeng i trekk så er altså fremdeles muligheten for å berge plassen tilstede.

Derby-Sheffield Wednesday er nok den kampen «alle» kikker litt ekstra mot denne dagen.

Vi skal heller ikke glemme Rotherham som ligger to poeng bak Derby på trygg plass. Vinner Rotherham i Wales mot Cardiff så beholder de plassen dersom ikke Derby tar tre poeng.

På bunn finner vi «vår mann», Gareth Ainsworth, og hans Wycombe Wanderers som fremdeles har en syltynn teori på overlevelse. Det som må til er at Sheffield Wednesday slår Derby med ett mål, Rotherham vinner ikke mot Cardiff og at laget selv vinner sin bortekamp mot Middlesbrough 0-13 (!!) eller mer…

Selv ikke Gareth Ainsworth kan bjuda på så mye rock n`roll og magi…

Uansett, Wycombe og Gareth har slått bra fra seg med tanke på klubbressurser. Nesten så man skulle ønske at QPR kunne avgitt flere poeng, men bare nesten.

Vi har jaggu hatt en innholdsrik sesong, men nå er det altså straks over. Neste sesong drømmer vi om fulle tribuner og en Stefan Johansen som får fortsette og briljere på midtbanen til Mark Warburton!