Av STIAN KARLSEN

0_GettyImages-535331922.jpgDen helt spesielle 2019/20-sesongen avsluttes onsdag kveld. 

Det er fremdeles mange uavklarte spørsmål i den forbindelse. Det som ikke er uavklart er at Leeds er klare for opprykk til Premier League (gratulerer!)

Uavklarte situasjoner:
-Direkte opprykk
-Nedrykk
-Playoff 

Hvem rykker opp direkte som nummer 2?
WBA, Fulham og Brentford er aktuelle kandidater. 

2. WBA  82 poeng målforskjell +32
3. Brentford  81 poeng målforskjell + 43
4. Fulham  80 poeng målforskjell +14R

WBA har som kjent QPR igjen på hjemmebane, mens Brentford har Barnsley igjen på hjemmebane, noe som kan vise seg å bli ekstremt vrient. Fulham skal avslutte borte mot et ganske så desperat Wigan-lag i god form.

- WBA rykker opp med seier. Ved uavgjort er de avhengig av at Brentford ikke slår Barnsley. 

- Brentford rykker opp med seier dersom QPR tar poeng mot WBA. Rykker også opp med uavgjort dersom QPR vinner på The Hawthornes. 

- Eneste muligheten for Fulham til å rykke opp er at QPR slår WBA og at Brentford avgir poeng mot Barnsley.

Sannsynlig scenarie er at QPR blir svært avgjørende. Skaffer de seg et resultat med poeng så kan de altså hjelpe rival Brentford, evt Fulham, til opprykk. 

Etisk dilemma? 
Det kan oppstå et aldri så lite etisk dilemma for QPR. I tillegg til at Brenford/Fulham kanskje er våre argeste konkurrenter så er en klausul i kontrakten som ble skrevet da Darnell Furlong gikk til WBA før sesongen. Denne kan frigjøre penger til QPR dersom WBA rykker opp. (125 000 pund har blitt lest...) 

La oss for all del krysse fingrene for at alt foregår riktig for seg, at Warburton sender sine 11 beste spillere på banen og at det ytes 100%. Vi kan ikke være bekjent av å «legge oss» pga hverken økonomi eller at et godt resultat hjelper «fienden». Vi skal heller være proppfulle av stolthet dersom vi klarer å bidra til at så skjer! 

Hvordan ender dette?
WBA tar direkte opprykksplass da de høyst sannsynlig kommer til å ta tre poeng mot et litt mentalt ferdig QPR. Brentford må ta til takke med den litt sure 3 plassen og Fulham ender som nummer fire. 

Fulham-Brentford på Wembley i kvalikfinale? 

Bunnstriden
Som tidligere nevnt så møter Fulham et desperat Wigan. Wigan er plassert på plassen over oss på tabellen, men har poengtrekk som først gjelder ved sesongslutt på 12 poeng. Det betyr at de er på nedrykksplass før den siste runden, og er avhengig av hjelp i tillegg til tre poeng for å beholde plassen. 

De andre lagene som kan rykke ned er Charlton, Luton, Barnsley og Hull. To av disse fem lagene rykker ned, og siste serierunde spilles slik:

Luton-Blackburn
Wigan-Fulham
Cardiff-Hull 
Leeds-Charlton 
Brentford-Barnsley

Tabell ser i realiteten slik ut:

20 Charlton  48 poeng -11 mål
21 Luton  48 poeng  -29 mål 

---------------

22 Wigan   46 poeng  + 1 mål
23 Barnsley 46 poeng  -21 mål
24 Hull  45 poeng -27 mål

Hull virker fortapt. Er avhengig av at Luton ikke tar poeng og at Wigan og Barnsley ikke vinner sine kamper, samtidig som de selv må slå Cardiff på bortebane. Et Cardiff som ligger på siste playoff-plass og ikke er sikret denne ved tap. 

Wigan må slå opprykksjagende Fulham og er avhengig av at Charlton eller Luton avgir poeng for å beholde plassen. 

Luton beholder plassen med seier mot Blackburn. Er avhengig av at Wigan ikke vinner, eller at Charlton taper dersom de spiller uavgjort. 

Charlton har på papiret en svært tøffmatch mot Leeds borte. Rykker ned dersom de taper,  Wigan vinner og Luton tar poeng. Ikke helt usannsynlig. 

Barnsley scoret 1-0 langt inn i overtiden mot Forest sist, og sikret seg dermed en ørliten mulighet til å beholde plassen

22 matte

Hvordan ender dette? 
Må innrømme at jeg er svak for at Wigan skal klare dette. Klubben er under administrasjon og har fått poengtrekk, men likevel leverer de strålende resultater på banen. 8-0 mot Hull viser alt hva som bor i det mannskapet. Tror og håper at de slår Fulham og får «hjelpen» de trenger. Blackburn tar ett poeng mot Luton, mens Charlton taper bittert mot Leeds. 

Charlton, Hull og Barnsley ned. 

Playoff
Plass 3 og 4 er avklart lenger oppe. Brentford og Fulham. 
Nottingham Forest på 5 plass har 70 poeng og 11 plussmål. 
Cardiff på 6 plass har også 70 poeng med 7 plussmål. 

Eneste laget som kan frata disse to lagene playoff er Swansea som har 67 poeng og 6 plussmål. 

Cardiff-Hull
Reading-Swansea
Nottingham Forest-Stoke 

Hvordan ender dette?
Alle tre lagene tar poeng i sine respektive kamper. Det betyr at Swansea forblir nummer syv og utenfor playoff. Både Cardiff og Forest vinner sine kamper. 

Kvalik om opprykk
Brentford-Cardiff
Fulham-Nottingham Forest 

Finale
Brentford-Fulham

Vinner:Brentford  

Du hørte det her først:)

Dett var dett... Sesongen 2019/20 kan avsluttes. 

U R´sss