QPR har de siste to ukene gjennomført en intern utredning etter Joey Barton's utvisning i sesongavslutningen mot Manchester City.

På stillingen 1-1 ble han blitt utvist. På vei mot garderboen sendte han en knehøne inn i en motspiller og en springskalle i retning en annen.
Det engelske fotballforbundet repliserte med å gi ham 12 kampers karantene.

I dag kom reaksjonen fra klubben.

Spilleren strippes for kapteinsvervet og må punge ut med seks ukelønner. Det siste er neppe et problem, med tanke på at fyren tjener 70.000 pund i uka.
I tillegg har QPR blitt enige med Barton om at ved flere "alvorlige brudd" på klubbens regelverk kan klubben bryte kontrakten.

Barton ferierer i disse dager i Marokko, og mens QPR publiserte sin egen avgjørelse, twitret vår midtbanespiller fra en luftballong over Nord-Afrikas ørken...

I pressemeldingen sier imidlertid Barton dette:

- Oppførselen min var ikke bra, og jeg aksepterer straffen. Jeg beklager overfor manageren, lagkameratene mine og selvsagt klubbens fans. Jeg ber også om unnskyldning over Manchester City's spillere og supportere.

Dermed er saken foreløpig ute av verden.

Det hører med til historien at Barton ikke får bli med QPR på turneen til Malaysia og Indonesia, som starter i midten av juli.

Barton vil være klar for spill i begynnelsen av november.
Hvem som overtar kapteinsvervet er foreløpig uklart.