Av ALLAN KLO

Hvorfor ikke begynne med helgas mest omdiskuterte oppslag, der tabloidkongene i Daily Mail slår seg løs med en pennesprutende nyhet om at QPR vil få tidenes heftigste bot. Vi snakker om 60 millioner pund, eller et stykke over en halv milliard på norsk.

Financial Fair Play
Årsak: Vi har brukt mer penger enn vi har tjent, noe som gjør at ligaens såkalte FFP - Financial Fair Play, slår innover Loftus Road som en økonomisk tsunami. Sier tabloidene. QPR har ikke ønsket å kommentere oppslaget i avisen, men klubbens egen twitterkonge, styreleder Tony Fernandes, avfeier artikkelen med følgende kommentar:

- QPR-fans, bare ignorer artikkelen. Når noen går til det skritt å skrive unøyaktige artikler, viser dette hvor store vi har blitt. Vårt fokus er å returnere til Premier League.

Sitat slutt.

Overforbruk
QPR kommer imidlertid ikke unna at klubben de to siste årene har hatt et overforbruk hinsides det meste andre klubber kan vise til. Dette gjør at ligaen etter all sannsynlighet vil slå til med en klekkelig bot i løpet av to år, ikke bare mot QPR, men flere andre klubber som har eiere med dype lommer.

Sagt litt enkelt: Om QPR rykker opp denne sesongen, og gjør det med tapstall på mer enn 8 millioner pund, blir det bot.

En annen side av saken, er hvor juridisk sterkt ligaens lovverk rundt FFP er. Det finnes de som tror QPR aldri kommer til å betale en eneste bot.
For den som vil gå dypere i materien, har fotballjurist Daniel Geey skrevet en blogg om emnet.

Hail Cesar?
Vår høytlønnede landslagskeeper Julio Cesar spiller neppe flere kamper med QPR-logoen på brystkassa, og skal være ønsket av Manchester City. Der i gården har den engelske landslagskeeperen Joe Hart kommet skjevt ut med manager Manuel Pellegrini, noe som kan åpne for at vår brasilianer stikker nordover i januarvinduet.

Om Cesar skal ha et fnugg av håp om deltagelse i sommerens VM på hjemmebane, er fast spill på høyeste nivå et must. For øyeblikket er han skviset ut av både Robert Green og Brian Murphy, og den eneste kamptreningen han får er en og annen omgang med QPRs ungdomslag.

Kamerun til VM
Denne helga sørget to QPR-spillere for å kvalifisere seg til VM med Kamerun. D.v.s. Stephane Mbia er for øyeblikket på utlån i spanske Sevilla, mens vi har Benoit Assou-Ekotto hos oss fram til sommeren. Det er da noe.

Robert Green
Sist, men ikke minst, Robert Green ble behørig portrettert i lørdagens Telegraph. Her avslører han sin livs verste periode i fotball, som startet da Mark Hughes skjøv ham ut i kulden til fordel for allerede nevnte Cesar.

Etter at denne sesongen startet har Green ikke sett seg tilbake, og har holdt buret rent i 9 av 15 kamper, inkludert 8 strake kamper, en ny klubbrekord. Og slik situasjonen har utviklet seg med allerede nevnte Joe Hart, kan man ikke utelukke at Green får en ny sjanse i landslagstrøya, selv om WBA's Foster går foran i Roy Hodgson's keeperkø.

Green trives best når motstandernes fans forsøker å psyke ham ut.

- Dette gjelder spesielt på bortebane der tidvis 25.000 mennesker er desperate etter å få et mål. Da tenker jeg ofte at dette er dagen de vil bli skuffet, sier en selvsikker Green.

Tung start for Derry
Til slutt tar vi med at Shaun Derry har fått en noe trang start på sin managerkarriere i Notts County.
Bunnlaget i League One røk ut av henholdsvis FA-cupen og Johnstone's Paint Trophy i forrige uke, men gjorde livet surt for Wolverhampton sist helg. Notts County tapte 0-1, men hadde flere sjanser til å ta på ett og tre poeng. Det er bare å håpe at vår tidligere midtbanespiller får skikk på laget etter hvert.

Noen som husker Rufus Brevett?
QPRs forsvarsspiller fra 1991-98 har overtatt managerjobben i Arlesey Town, noe som er rundt 7. nivå i Engelsk fotball.
Brevett la opp som spiller i Oxford i 2007, og fikk 153 kamper for QPR.