For etter at vi sikret oss den magiske 17. plassen søndag er det bare å finne fram godskoene for Kåre Svang.
Natt til lørdag 2. juni starter han den 55 kilometer lange vandringen fra hjemstedet Hønefoss mot Snarøya utenfor Oslo, der supportercupen sparkes i gang samme dag.

- Jeg kommer til å gå tidlig til sengs fredag slik at jeg rekker soloppgangen over Ringerike i firetida neste morgen. Det er et fantastisk syn, forteller en sporty Svang.

Langt nede
Etter tapet mot Bolton 10. mars var klubblederen langt nede. Samtidig skulle han skrive sin faste leder til SuperHoops. Et tilsynelatende knalltøft kampprogram fram mot sesongslutt fikk ham til å føye til en setning i siste avsnitt:

Om vi berger plassen, skal jeg gå fra Hønefoss til supportercupen i Oslo.
Sitat slutt.

- Det var et fortvilt forsøk på å forsone seg med realismen i vår egen situasjon, og å innse at vi var så godt som sendt tilbake til championship, sier Svang.

Hjemmestatistikk
Resten kjenner vi. En utrolig hjemmestatistikk har berget oss.

- Hvem skulle trodd at vi skulle slå Liverpool, Arsenal og Spurs? Ikke jeg!

Ganske så mange er nok helt på linje med Svang i den påstanden. Vi spilte elendig fotball, pådro oss røde kort i fleng, og manglet struktur i et lag som ble kraftig omrokert etter Mark Hughes' inntreden i januar.

Kampen mot Manchester City så Svang sammen med en City-fan.

- Det var en spesiell stemning etter kampslutt. Det vi begge hadde drømt om hadde skjedd. Helt fantastisk. Turen til Oslo blir en sann glede, understreker Svang.

Han har beregnet omlag 90 minutter per mil på turen.

Supporterturneringa
- Det betyr at jeg ankommer Snarøya en gang mellom 12 og 13 lørdag. Med tanke på at kampene starter noen timer tidligere må altså andre ta seg av lagledelsen i de innledende rundene. Men det ordner seg!

Det hører med til historien at Stein Hanstad og Steinar Engebretsen fra Oslo skal sørge for støtte underveis.

- De har lovt å dele på turen for å holde meg med selskap. Særdeles gledelig!

Trenger spillere
For øvrig mangler det fremdeles noen spillere for å kunne fylle opp to lag, slik vi har klart å gjøre i supportercupen i en årrekke.

- Send meg en mail snarest! Ti spillere er det vi trenger, avslutter friskusen fra Hønefoss.

Kåre´s e-postadresse: qprkaare@hotmail.com.