Av STEINAR SÆTHER

Jeg var smågretten på meg sjøl etter kampen mot Burnley forrige lørdag. Det fordi jeg egentlig så for meg scenarioet som faktisk skjedde, at vi kom til å tape for den energirike serieleder`n. Men jeg hadde så grusomt lyst til å slå serieleder`n at jeg nekta å se det røde lyset som blinka, og skreiv det jeg håpte på men reelt sett ikke trudde på. Jeg var smågretten på meg sjøl fordi jeg ikke gjorde jobben min.

Tamt i midtuka
Onsdag mot Wigan trudde jeg på en mer energirik kamp enn det som vittelig skjedde. Vi skapte vel strengt tatt ikke mer enn èn stor sjanse i kampen. Heldigvis gjorde ikke hjemmelaget stort mer de heller. Det positive vi tar med fra den kampen er vår niende smultring for sesongen, alle de unødvendige tversoverpasningene trekker ned. I følge Harry i dag fredag er ikke det meningen.

Sjøl alle oss som har korttidsminne husker kampen mot `Boro hvor vi på et tidspunkt rundspilte dem med en pasningssikkerhet som et topplag i Premier League. Å gjenta den prestasjonen blir vanskelig men vi bør tørre mer framover enn mot Wigan.

Spissvalg
I den sammenhengen blir spørsmålet om vi skal spille med en eller to spisser. Nå som AJ er tilbake er 4-4-2 igjen mulig. Men Harry mener 4-4-1-1 passer laget bedre, med Austin som spydspiss. Harry mener det er lettere for motstander`n å ta ut to like spisser enn èn spydspiss og èn hengende. Da blir det sånn!

McClaren-effekten
Geitebukkene og sjefsgjeter Steve McClaren kommer ned krøtterstiene til Loftus Road med god form og mye energi. Vår "gamle" mestertrener har hatt god effekt på det relativt unge mannskapet, sida han overtok har laget 2-1-0.
Laget skårer mye, to mål i snitt per kamp. Mange skårer, toppskårer Russell har 5, nr. 2 Ward har 4.
Men de slipper inn nesten like mange. Det angrepsmessige går på bekostning av forsvarsspillet. Men det er jo utvilsomt publikumsvennlig!

Vi skårer som allerede sagt lite, i snitt ett mål per kamp, mens bakover er vi på tross av et par kamper med to innslupne, potte tett med et halvt mål per kamp.

McClaren har et mannskap uten stjerner og kjendiser. Noen kjente navn med rutine men dette er et mannskap for framtida, ganske nær framtid. Forvaltes dette mannskapet riktig og suppleres det med enkelte riktige kjøp, er de opprykkskandidater om et par år.

Skader
Geitebukkene har hele 10 stk hos dyrlegen. 3 av dem ville nok vært aktuelle for startellever`n lørdag: toppskårer Russell er ute, Paul Coutts og Zak Whitbread. Hos oss er Carroll, Onuoha og Zamora fortsatt ute. Det vil i praksis si at begge lagene stiller tilnærma likt de siste kampene. Men vi får tilbake twitterkongen etter pausa på onsdag. Han bør tilføre oss energi igjen.

Mitt scenario for denne kampen er at geitebukkene vil bruke mye krefter på å stresse oss, avskjære pasningsalternativer og prøve å kontre mot vårt litt treige midtforsvar. Det igjen betyr at midtbanen vår må bruke mye energi på det defensive og mindre på å understøtte våre to der oppe.

Blir fort en ny uavgjort dette. Vår defensive trygghet og Derby´s skåringsiver tilsier, om en tenker matematikk, 1-1.
Men fotball er ikke matematikk.