Av STIAN KARLSEN

1-0 over Aston Villa i TV-sendt fredagskamp sist helg. Det er rett og slett ikke hverdagskost, og bare understreker flyten McClarens gutter er i for tiden. Kampen var ikke den beste, men uansett er det lite å utsette på utfallet, innsatsen og hvordan QPR fremstår som enhet. Rett og slett pur nytelse. Nå er november kommet og spørsmålet er om vi kan bygge videre på den enorme formen.

Blackburn har kommet seg tilbake på fotballkartet etter et par bekmørke sesonger. Laget har prestert jevnt godt etter opprykket til championship forrige sesong, og Ewood Park er kanskje en av de aller tøffeste bortearenaene denne sesongen. Kanskje spesielt med tanke på at vi står med 0-1-5 på de seks siste møtene på denne banen.

Rovers-manager Tony Mowbray er en rutinert manager. Hans hovedfokus og nøkkel til suksess er at defensiv stabilitet skal gi de poengene som er nødvendig for å etablere seg i championship igjen. Dette gjøres som oftest i en 4-2-3-1 formasjon. Poengfangsten viser to poeng mindre enn oss og de er plassert det samme antallet plasseringer bak oss på tabellen på en 12.plass.
Vanligvis er det den unge spanjolen David Raya som vokter buret for Rovers, men han fikk seg bokstavelig talt en nesestyver av Jay Rodrigues hos WBA forrige helg. Det endte med brudd i nesen og trolig er det duket for sveitsiske Jayson Leutwiler som burvokter mot våre menn. Et relativt ubeskrevet blad med en fortid i Shrewsbury.
Forsvaret er sammensatt fin miks av rutine og unggutter. Rutinen, og sjefsforsvarer, er det først og fremst Charlie Mulgrew som står for og danner stopperpar enten med unggutten Lenihan eller «hypen» Jack Rodwell. På backene kan vi trolig forvente Derrick Williams og poteten Elliott Bennett, eventuelt Amari'i Bell.

På midtbanen er det også en fin blanding av ungt og gammelt. Dog mest ungt. Rutinen er det stort sett Craig Conway som står for, mens ungdommen er representert ved Adam Armstrong, Joe Rothwell, Kasey Palmer og Harrison Reed. I tillegg har man den hardtarbeidende erkebritiske Richard Smallwood som gjør en viktig jobb sentralt.

Den store juvelen blant mye gråstein er likevel Bradley Dack. 24-åringen har vært en åpenbaring for Tony Mowbray etter at han ble hentet fra Gillingham før forrige sesong. Det endte med 18 scoringer og heltestatus fra sin offensive midtbanerolle. Dack er jaktet av flere Premier League-klubber deriblant Tottenham. Han liker seg best i 10´er rollen bak spissen og er stort sett involvert i alt Blackburn gjør offensivt. 6 mål på 12 kamper vitner om at han fortsetter sin gode statistikk også i championship.
På topp er det særdeles tynt hos vertene. Danny Graham er en god spiss, men begynner å dra på årene med sine 32 år.  Erstatterne Dominic Samuel og Joe Nuttall har ikke tillit hos Mowbray, noe som har ført til at Dack til tider har vikariert på spissplass.

Steve McClaren har få bekymringer for tiden. Geoff Cameron må testes før kampstart på grunn av litt plagsom hamstring, og blir i så fall erstattet av Josh Scowen. Ellers er det ikke ventet store endringer i startoppstillingen. Det er det da heller ingen grunn til…

Blackburn må teste en rekke spillere før kampstart. Keeper Raya er som nevnt definitivt ute, noe som for øvrig også gjelder for Ben Gladwin som har en fortid på Loftus Road. I tillegg må stopperparet Lenihan og Mulgrew testes, og jaggu er ikke også Rodwell usikker. I tillegg har Bradley Dack unngått trening denne uken pga en skade, men det er forventet at han spiller.
Med dette for hånd så kan vi si at poengmulighetene absolutt burde være tilstede. Lumley klarer statistisk sett ikke å holde nullen nok en gang, så skal vi si at det ender 1-1 her eller?