Av STEINAR SÆTHER 

Ikke den største krisa verden har opplevd innen fotball, at vi taper 1-3 for en serievinner. Norwich var generelt bedre enn oss i kampen, sånn sett var seieren rettferdig. Men vi kunne uten 2-3 tabber krangla med oss både ett og tre poeng. 

Litt tjuveri er lov - synd vi ikke var langfingra nok 🙂 

Nest siste kamp for sesongen! Vi reiser opp til ennå en by som er anlagt ved ei elv, Trent, derav det offiisielle navnet Stoke-on-Trent, i grevskapet Staffordshire. Midt-England og elver betydde industri relatert til tekstiler og vannmøller i gamle dager. Og her, pottemakeriene! Derfor blir Stoke City kalt Pottemakerne. Navnet Stoke betyr på gammelengelsk "sted", intet mindre enn. Typen leire som brukes kalles - og er! - kinaleire. Fra 1777 sto en ny vannkanal, the Trent & Mersey Canal ferdig. Det gjorde befraktningen av sådan leire fra Cornwall mulig. I ettertid har produksjonen av mer mjuk leire tatt seg opp.

Ytterligere var gruveindustrien betydelig. Nordre del av Staffordshire var sentral i utvinningen av kull, men i 1994 stengte den siste gruveåpingen igjen. Når det sto på som verst slo området den ene rekorden etter den andre. Den djupeste gruva fantes der og de hadde også den største utskipingen av kull på hele 1 million tonn i løpet av ett eneste år. Ikke nok med det, stålindustrien tok seg radikalt opp på 1800-tallet, og både stål og kull spilte en stor rolle under første verdenskrig. Flytypen Spitfire hadde også en del stål fra området i sitt skrog.

Laget Stoke City befinner seg tre plasser under vår 10. plass. Det som så lovende ut tidlig i sesongen, med 3. plass som best plassering, har det utvikla seg til å bli en sesong på det jevne. Og la det være sagt, skader har mye av skylda. Laget består av en del gode spillere som fulltallig ville bitt langt bedre fra seg enn hva ståa er nå. Lite poeng har blitt til pottemakernes del etter nyttår - i motsetning til oss, som ville vært klart innafor sluttspillsona om det hadde vært fasiten for hele sesongen. 

Hos manager O`Neill er det manko på 5 av de bedre spillerne - det er tidlig på morran. Vi har tvil rundt Cameron og Warburton, ja, du leste riktig. I tilfelle hans fravær blir det John Eustace som dirigerer gutta våre. Ellers ser det greit ut.

Er vi som støtter laget som er mest ivrige på en mulig 8.plass, eller gjelder det laget også? Det er kun to poeng (og en målforskjell) dit opp med, altså, to kamper igjen. For min del ville det vært stas om vi fikk plassen over juksehoopsa i Reading, men dit opp er det ett poeng for mye. Vi får nøye oss med Cardiff i stedet! Stoke kan i beste fall overta plassen vår.

Jeg tror igjen på "enten-eller". Seier eller tap, og jeg har en ålreit magefølelse. Blant annet fordi vi denne våren har vært gode på å reise oss etter et tap. Tomålsseier er mitt tips. På tippekupongen blir det likevel HB.