Av DAG HÅKON HELLEVIK

Gareth Ainsworth gjorde det han kunne for å endre på ting etter den meget svake forestillingen i Leeds. At Jimmy Dunne og Jack Colback erstattet Steve Cook (skadd) og Sam Field (suspendert) var som det skulle være.
Det som fikk noen øyenbryn til å reise seg var at Ossie Kakay og Paul Smyth ble benket til fordel for henholdsvis Ziyad Larkeche og Stephen Duke-McKenna, som begge startet en seriekamp for første gang.

Greit nok, tenkte vi. Stallen er tynn, men når noen ikke presterer må noen andre få sjansen.

For å ta det positive med en gang, så var Sinclair Armstrong sitt normale, energiske jeg direkte fra avspark. Han stormet gjennom i første minutt og tvang en redning ut av svenskekeeper Leopold Wahlstedt.
Dessverre er reglene endret slik at det er lov å holde raske spillere i trøya når det måtte passe enhver forsvarer, noe Blackburns Hayden Carter selvfølgelig benyttet seg av. Sånn er det bare.

Colback på ny kortjakt
Vi merket oss videre at Jack Colback har lært så lite av sitt røde kort mot Sunderland at han fortsatt flyr inn i folk med knottene først, men denne gangen uten å få de oransje kortet han ba om.

En motstander vi fulgte litt ekstra nøye var norske Sondre Trondstad, en 28-åring som vi ikke har sett på offentlig sted siden han spilte på det norske Nødlandslaget i 2020. Da representerte han nederlandske Vitesse. Han kom til England i august og var mannen bak begge de to første redningene Asmir Begovic måtte levere.

Nordmannens to halvhjerta skudd fra distanse var imidlertid bare oppvarming. Midtveis i omgangen smalt det
To ganger på fire minutter skar gjestene igjennom våre bakre rekker som kniv i smør.

Overkjørsel
Først snek Joe Rankin-Costello seg langs vår venstre dødlinje som om Jack Colback ikke var der og la ut til en takknemlig målscorer Tyrhys Dolan. Deretter gikk pasningene på skinner opp samme side til ballen endte hos Arnor Sigurdsson.

Da den siste pasningen gikk var islendingen godt dekket av vår mann Larkeche inne i feltet, men den islandske viljen parkerte den franske på et kvart sekund og dermed sto det 2-0.Vi ante hvor dette ville ende, selv om Clarke-Salter med en klarering foran åpent mål hindret Sammie Szmodics i å gjøre 3-0 før pause. Den tredje og den fjerde baklengsen kom etter pause i stedet.

Spikeren i kista ble satt av tidligere omtalte Sigurdson, som i minutt 58 fikk trille ball med seg selv i QPRs 16-meter uten å bli uhøflig forstyrret av en eneste representant for vertskapet. Avslutningen fra skrå vinkel gikk i nydelig bue forbi Begovic og i stolpen og i mål.

Tafatt forsvar
Sondre Lerke, som i tillegg til at han på en umusikalsk måte var direkte involvert i opptil flere baklengsmål, hadde en stygg tendens til å sende sine klareringer rett til en motspiller.

Stjernepasningen kom i minutt 66 i form av en tversover i eget felt som ble slått enten i ørska eller i blinde eller begge deler. Den gikk raka vegen til en umarkert Szmodics som hadde tid til først å takke og så å bukke og så til å gjøre 4-0.

Dette var en backrekke med en tidenes største franske åpning! Sjelden har en spiller tatt dårligere vare på sjansen i sin første ligakamp fra start, og sjelden har noen gjort seg mer fortjent til å bli byttet ut.

Fritt fall
Dessverre skjedde imidlertid byttet 74 minutter for seint. Sondre har imidlertid ikke skylda aleine, for kampen var som helhet QPRs desiderte lavmål denne sesongen. Dette var verre enn 0-4 i Watford, og fullt på høyde med 1-6 i Blackpool i mars.
Det er imidlertid ikke så veldig lenge siden det heller, så nå begynner vi for alvor å føle oppgittheten komme sigende.

Skal vi trekke noen lyspunkter frem etter hårene må det være at Armstrong gir det han har, men det omfatter dessverre ikke målteft, for det har han ikke. Stephen Duke-McKenna viser noe av den samme innsatsen som Sinclair, og Jake Clarke-Salter holder en anstendig standard i midtforsvaret.

Jack Colback var på sin side en skygge av den buldoggen han ble signert for å være. Chair og Dykes leverte avslutninger som bestemora til Blackburns keeper kunne reddet, Jimmy Dunne viste en reaksjonsevne som en junkie et par avgjørende situasjoner og Sondre Lerke var som tidligere nevnt en skandale på to bein.

Nå er det landskamppause. Vårt tips er at Gareth Ainsworth fortsatt er QPR-manager når den er over.
Deretter venter tre bortekamper og en hjemmekamp før vi i QPR Norway drar til England for å se det siste oppgjøret før neste pause.

Innen den tid bør noe ha skjedd. Hvis ikke, tror vi at Gareth kan gå førjulsstria i møte med mer tid til hundelufting og band-øvelser enn han egentlig setter pris på.

Fakta:

QPR – Blackburn 0-4 (0-2)
Lørdag 7. oktober 2023
15.376 tilskuere

Begovic, Larkeche (Kakay 74'), Dunne, Clarke-Salter, Paal, Duke-McKenna (Dixon-Bonner 79'), Colback (Smyth 71'), Dozzell, Chair, Dykes, Armstrong (Kolli 79')


Huff...