Av STEINAR SÆTHER

Blackburn blei den vriene kampen jeg forutså, og vi fikk ikke pressa inn det avgjørende målet heller. Igjen måtte vi innom en dødballsituasjon, et frispark fra Chery`s fot, for å oppnå noe. JFH var etter eget utsagn, fornøyd med spillet, mange supportere var ikke enige i det... Forventer vi for mye for tidlig?

Newcastle, ny motstander fra det "kalde nord", en klubb du skal være Sunderland-tilhenger for å forstå befinner seg på dette nivået. Det går sikkert motsatt vei også, he-he! Skjærene fra nordøst har fått opp farta etter et par dårlige sesongstartere. Ikke for det, begge tapene kom mot sterk motstand i Fulham 0-1 og Huddersfield 1-2. Så snudde det. Reading, Bristol City, Brighton og Derby er alle nedsabla i etterkant av starten. Og skjærene er videre i ligacupen. Mot Sunderland om ei uke har vi nok med oss fanklubben til skjærene også!

Rafael Benitez tok kanskje litt overraskende på seg jobben med tanke på at han vanligvis søker arbeid på øverste nivå rundt omkring, og det allerede ligna nedrykk når han sa ja. Mannskapet han rår over er ganske solid, dog ikke uslålig. Skal i mai neste år være med der oppe, er dog ikke skråsikker på at tetplassen er deres da.

For å hindre mål bruker han belgiske Sels som har henta ballen 4 ganger ut av nettet. Denne har foran seg som oftest Hayden, Lascelles, Dummett og Mbemba. Legg merke til at forsvaret allerede har bidratt med 3 mål i riktig retning. Midtbanen er den sterkeste lagdelen, gode spillere med høy arbeidsmoral. Ritchie, Colback, Anita, Shelvey er førsteoppstillingen mens Diamè og Gouffran er aktuelle og mye brukte erstattere. Framme er det foreløpig Gayle som teller med sine 4 mål på de 4 siste pluss ett i cupen.

Skader og fravær med oss først: Polter er usikker og i tilfelle må sterke Sylla erstatte ham. Den vanlige firerbanden er ute. Skjærene har èn mann ute (Aarons) mens to er usikre, blant dem er Atsu med god kapasitet. 

Statistikken mot nordboerne er skral, 1-2-7 på de ti siste kampene uansett arena sier sitt. Seier`n kom på forrige forsøk i mai i 2015 2-1 etter at vi havna under 0-1 tidlig. 

Vanskelig kamp for oss, klarer vi å gjøre kampen vanskelig for skjærene? Tipper JFH tenker sikkerhet først og kaster ikke alt framover. Vi er solide bakover foruten i kampene mot Barnsley og Oldham. Det blir viktig for oss nå også. Ser for meg tap 1-2 og skjærefest, men håper som besatt på 1-1