Av STEINAR SÆTHER

Tilbake til gamle synder. 1-2 for vesle Burton på Loftus Road var ingenting å skrive hjem til hu mor om. Blei vi sjokkerte? Nei, ikke for min del. Men jeg blei litt overraska over hvor lett vi falt i kvalitet; vi tok kommandoen fra start, for så å få et skudd i mot etter kort tid. Da var vi på hælene, og de hælene sulla vi rundt på resten av kampen. 0-1 blei til 0-2 før presidenten vår, Washington, reduserte. Sylla kunne utligna rett før slutt men gjorde ikke det. I praksis fikk vi kampene mot Wolves og Ipswich i retur; der skapte vi 3 store sjanser i løpet av begge kampene, skårer på 2 av dem; akkurat det var greia mot Burton. Med motsatt fortegn.

Ny kamp, ny mulighet. Ja, for i utgangspunktet har vi en mulighet til poeng på St. James` Park i kveld. Newcastle er så langt sølvmedaljører etter Brighton men ikke ufeilbarlige. Av hele 7 tap har 4 av dem skjedd hjemme på nord-østkysten. Men ingen av oss lar oss lure for kapasiteten er det lite å si på. I snitt er de nær 2,5 mål skåra per kamp men de slipper også inn ett mål. I samfulle 4 kamper med tap har de blitt frustrert i senk, og der befinner vårt håp seg!

Manager Benitez er visstnok ikke tilfreds med overgangsvinduet, for han var på jakt etter vår gamle kjenning Andros Townsend i Palace. Avtalen gikk ikke gjennom før fristen og dermed er det ingenting nytt fra nord - foruten Tim Kruls utlån til AZ Alkmaar. Da kan det jo hende han spiller mot vårt eget utlån El Khayati, som reiste til Den Haag. I tillegg har Tiotè avtalt spill med en kinesisk klubb. I motsetning til skjærene har vi fått flere spillere den seinere tida. I kveld er dog Smith og Morrison uaktuelle. Goss og Freeman derimot kan få sine debuter i flomlyset.

Potensielt mange fravær blant skjæreflokken. Anita og Aarons er definitivt ute, og på morran tyder det på at også storskårer Gayle (hele 20 mål!) er ute. Andre det stilles spørsmål om er Perèz, Mitrovic, Clark, Yedlin og Ritchie. I tillegg sier Benitez at han vil rotere på laget uansett. Holloway må se Robinson og Hall ute.

Jeg mener vi har en sjanse i dag. Potensialene i denne kampen er at vi gjør det bedre borte enn på Loftus Road, skjærenes fravær og rotering, samt at samme fugleflokk lar seg frustrere - og det flest ganger av langt nede på tabellen, altså sånne som oss! Om vi kan få denne kampen inn i samme spor som Reading-kampen er det håp, med andre ord aggressivt i forsvar og helhjerta kontringer. Setter fram brystkassa og sier 0-1 eller 1-2 og borteseier! Live on stage!

Come on crazy R`ssssssssss!