Av DAG HÅKON HELLEVIK/STIAN KARLSEN

I januar hadde vi en såkalt "transfer embargo" på grunn av brudd på Financial Fair Play-reglementet, noe som betød at vi ikke kunne hente spillere. Det betyr igjen at de to spillerne vi nå har hentet blir de første nye QPR-spillerne vi presenterer på nesten 1 år!

Sist gang vi signerte en spiller var 15 august 2018 da Angel Rangel kom til klubben.

Slikt må "feires" med en liten presentasjon av de to nyankomne:

 

Lee Wallace, født 1. august 1987
FIFA-nasjonalitet: Skottland

Venstreback Wallace fyller 32 innen han rekker å få noen QPR-debut, og han var Warburtons lagkaptein i Glasgow Rangers. Fra å være fast inventar i 2016/17 har han imidlertid blitt avspist med bare 10 kamper de to siste sesongene.

Lee er født i Edinburgh og oppvokst i Kniksen Jensens gamle klubb Hearts, hvor han ligadebuterte i 2005 som 17 år gammel junior. Syv år og drøyt 150 kamper senere ble han kjøpt av Rangers for 1,5 millioner pund. Han kom til Ibrox sommeren 2011, og har dermed vært med på hele reisa fra Scottish Premier ned til liganivå fire og opp igjen. Det har blitt syv år i denne klubben også, og rundt regnet 250 kamper. Innimellom har han også fått med seg 10 A-landskamper for Skottland.

Wallace har hatt en del skadeproblemer og andre problemer som har gått ut over kamptallet hans i begge klubbene. Han har også hatt problemer med temperamentet utenfor banen, og har pådratt seg noen skraper i lakken både internt i Rangers og i disputt med den sivile ordensmakten.  Det som har ødelagt mest er en krangel med manager Graeme Murty etter et 0-4-tap for Celtic i april 2018. Wallace har vært i fryseboksen etter denne episoden og har spilt bare tre kamper siden. Mark Warburton mener Wallace er blitt dårlig behandlet av klubben, og det samme mener supporterne som blant annet reagerte på at Rangers ikke engang sendte ut en pressemelding hvor de offentliggjorde at han hadde forlatt Ibrox.

Lee Wallace ønsker å spille noen år til, men han har også trenerambisjoner. Ved siden av en spillerkarriere som ikke har involvert så alt for mange kampdagsforpliktelser de siste to årene, har han vært i trenerstaben til både en senior amatørklubb og en rekruttklubb i  Edinburgh-området.

wallace.jpg

 

Liam Kelly, født 23.januar 1996
FIFA-nasjonalitet: Skottland

Liam Kelly er også en kjenning av Warburton fra managerens tid i Glasgow. Målvakten var rekruttspiller på den tiden og fikk aldri noen A-kamp for laget fra Ibrox, men Warburton fikk med seg ungguttens prestasjoner på utlån.  Liam ligadebuterte for East Fife på liganivå tre, men flyttet raskt til Livingston som senere signerte ham permanent. Der i gården har han nå en meget god sesong bak seg i Scottish Premier.

Når dette leses er QPRs spillerkabal for kommende sesong langt fra ferdig lagt, men det synes som om Warburton ser for seg en keeperduo bestående av Kelly og Joe Lumley. De er omtrent like gamle, de har begge nylig etablert seg som førstevalg i sine respektive klubber, og ingen av dem kommer til å bli veldig lykkelig av å bli degradert. Ryktene sier at Warburton ser for seg Kelly som sitt førstevalg, mye fordi han angivelig skal være bedre med beina, men sommeren er fortsatt ung og det er lenge til en slik avgjørelse vil bli tatt.

liamkellysigns9.jpg