AV STIAN KARLSEN

Endelig var landslagspausen over. Fredagskamp med QPR på TV-skjermen. Vi gledet oss stort. Det skulle det vise seg å være svært liten grunn til. 

Etter landslagspausen så var Holloway tvunget til å gjøre noen endringer. Massimo Luongo var blant annet ikke tilgjengelig i dette oppgjøret. Det var Smithies som stod klar med keeperhanskene på. Bidwell, Furlong, Onuoha og Perch stod foran ham. Midtbanen var Freeman og Wszolek på hver sin kant samt Manning og Hall sentralt. På topp var det Smith og Washington som skulle levere varene. 

Fem minutter glede
QPR innledet kampen lovende og innledet kampen best de første fem minuttene. Farlig ble det derimot aldri, og Derby tok mer eller mindre over hele showet utover i omgangen. 

QPR forsvarte seg tålig godt og at det stod 0-0 til pause var det egentlig lite å si på. Ingen av lagene bidro noe særlig til at det hadde vært artig å se fotball de første 45 minuttene, men Derby var uten tvil det minst dårlige laget. QPR sin taktikk så ut til å være høye, lange baller til uinspirerte spisser. Sjeldent man vinner fotballkamper da. 

3.jpeg
 

Uavgjort bra!
Utover i den andre omgangen så var Derby det klart beste laget og det ble etterhvert slik at man tenkte at ett poeng ville ligne tre poeng. Derby-presset ble stadig sterkere og Holloway prøvde å gjøre grep for å endre kampbildet. Først kom Goss inn for Wszolek før timen var spilt, så kom jokeren N´Gbakoto inn for Washington med drøye 20 minutter igjen. 

Smithies-feil
Rett etter Holloway sitt andre grep skulle avgjørelsen falle. Thomas Ince drar seg inn i feltet og skyter fra 13-14 meter. Smithies gir retur på skuddet ut i farlig sone. Der står Vydra og banker ballen opp i nett-taket fra kort hold. Smithies har hatt langt bedre inngripener denne sesongen. Vil ikke kalle det en keepertabbe, men vi er heller ikke så langt unna. Skal man gi retur på Skuddet til Ince, så skal det absolutt ikke ut i det området Smithies la den. 

Hevet seg for sent
Etter scoringen tok det for lang tid for QPR å legge press på hjemmelaget. Idrissa Sylla kom inn for Furlong med kvarteret igjen, men det skulle ta litt tid før byttet skulle gi noe som lignet resultater. Med tre minutter igjen av ordinær tid så steg Sylla i været inne i feltet, helt umarkert, og headet i stanga. 

Det var QPR sin første avslutning på mål for kvelden. På overtid så kom Matt Smith også til heading fra god posisjon. Den gikk kun centimeter på utsiden av stengene. 
Disse to mulighetene oppsummerer egentlig hva QPR hadde å by på offensivt denne kvelden. Da ender det med et vel fortjent tap, 0-1!

Beste/svakeste
De beste spillerne blir en ganske kort affære. Grant Hall og James Perch var de to spillerne som utmerket seg mest positivt. Best av dem var kanskje Perch. 

På den svake siden må Onuoha trekkes frem. Han forsvarer seg over middels, men med ballen i beina var han helt horribel denne fredagskvelden. Onuoha har vært mye opp og ned denne sesongen, og denne kampen var absolutt i den negative enden av skalaen. Andre som skuffet over middels var Ryan Manning, Conor Washington og Matt Smith. 

Villa Park neste
Allerede tirsdag er det ny kamp mot Aston Villa på Villa Park. Det kan bli nok en tøff oppgave. Heldigvis, må man nesten si, så sendes ikke denne på TV. 

U R´sss

Derby-QPR 1-0 (0-0)
Mål Vydra (70)

QPR: Smithies, Perch, Onuoha, Bidwell, Furlong (Sylla 76), Hall, Manning, Wszolek (Goss 58), Washington (N´Gbakoto 69), Smith