Av ALLAN KLO

Arbeidet med den nye gressmatta førte til at QPRs seriedebut på Loftus Road måtte utsettes til dagens kamp mot Ipswich.

Lyndon Dykes pådro seg en kneskade i cupkampen mot Norwich City onsdag kveld, og var ikke i troppen. Sinclair Armstrong overtok dermed plassen som ensom spiss i Ainsworths utvalgte førsteellever.

Dagens motstander har fått en solid start på sesongen etter opprykket fra League One. Manager Kieran McKennas stil handler om mye ballinnehav og kjapt angrepsspill. Det har både Sunderland og Stoke fått merke etter å ha tapt sine kamper mot Ipswich. I dagens oppgjør startet bortelaget med fart, presisjon og en spillestil som man vanligvis ikke ser fra lag som kommer fra nivå 3.

Sjanserik 1. omgang
Bortelaget startet best, og fikk en stor sjanse etter 9 minutter. Wes Burns fikk sto alene på fem meter, men klarte på uforklarlig vis å heade ballen utenfor. Der glapp markeringen, men QPR slapp altså med skrekken.

Et par minutter senere var det vår til å rive oss i håret. Sinclair Armstrongs skudd var innom begge stolpene før Ipswich fikk kontroll. Her snakker vi millimetermarginer som ikke gikk i QPRs favør.

Morgan Fox meldte seg på, og headingen hans etter 18 minutter var farlig nok til at keeper Vaclav Hladky måtte opp i tverrliggerhøyde for å slå ballen over og i sikkerhet.

Armstrong viste seg fram på nytt etter en halvtimes spill, da han utnyttet en forsvarstabbe og fulgte opp med et hardt og lavt skudd fra 12 meter. Like etter fikk Ilias Chair en fin mulighet, men skuddet gikk utenfor.

Solid av Armstrong
Armstrong fortsatte sitt glimrende spill i 2. omgang. Eter 50 minutter kom han seg løs fra to Ipswich-forsvarere, og alene med keeper var han centimetre fra å score. Den påfølgende corneren endte opp med ping pong inne i straffefeltet. Ballen endte etterhvert opp hos Osman Kakay, som fra fem meter presterte å sette ballen like til side for mål.

Mens QPR var mest aggressiv i første omgang, ble andre omgang dominert av bortelaget. Men det skjedde etter at Armstrong ble byttet ut etter 65 minutter. Vi mistet mye av momentet med spissens exit.

Ipswich kom nå mer med i kampen, og etter 70 minutt holdt det på å gå galt da Steve Cook nesten ordnet straffe for bortelaget. Ipswich-spilleren valgte å gå i bakken på en måte som ville fått Neymar til å applaudere. Dommeren lot seg ikke lure, og vi slapp med skrekken.

Fem minutter senere klarte bortelaget å krangle til seg ballen i QPRs straffefelt. Colback fikk ikke klarert unna, og Conor Chaplin var raskt på beina og skjøt ballen utagbart for Begovic i mål.

I det 85. minutt holdt Chair på å bli dagens helt, da han fra midtbanen sendte ballen i en høy bue mot mål. Hladic rakk såvidt å få en hånd på ballen.

Dommeren la til 7 minutter, men bortsett fra en kjemperedning fra Begovic på Luongos skudd, ebbet kampen ut for slitne spillere.

Positivt
Dette var en fartsfylt og underholdende affære fra to lag som ønsket å angripe. QPR overrasket positivt, og i særdeleshet Sinclair Armstrong. Han har tatt sjumilssteg siden forrige sesong, og plagde vettet av Ipswich-forsvaret med sin fart og fysikk.

Dessverre måtte Armstrong ut etter 65 minutter, og med det mistet vi momentet framover på banen. Flere QPR-spillere merket kjøret, og spesielt Kakay og Smyth slet mot slutten.

Før sesongstart vurderte undertegnede QPR som en av nedrykkskandidatene. De nye spillerne som er kommet etter dette, virker solide og kan være det som gjør at QPR kan unngå å ta turen ned til League One.

Nye overtidsregler
De nye reglene om tilleggstid gir grunn til bekymring. Ifølge Sky Sports hadde ingen av engelsk fotballs fire øverste divisjoner effektiv spilletid på mer enn 55 minutter i snitt sist sesong.

I dagens oppgjør la dommeren til 7 minutter i 2. omgang, men la til kun ett minutt på toppen av dette, til tross for flere bytter i overtidsminuttene. Merkelig.

Vi får se det positive i at The Hoops spilte en solid kamp i augustsola i Vest-London. Neste helg venter en betydelig større test, Southampton.

 

Fakta:
QPR - Ipswich Town 0-1 (0-0)
Mål: Chaplin 75

Gule kort:
QPR: Paul Smyth, Ilias Chair, Sam Field, Jack Colback
Ipswich: Massimo Luongo

Lagoppstilling: Begovic, Kakay, Cook, Fox, Paal, Dozell (Duke-McKenna 92), Field (Dixon-Bonner 67), Smyth, Willock (Colback 46), Chair, Armstrong (Kolli 65)
Benken: Walsh, Adomah, Gubbins, Larkeche, Richards.

Tilskuere: 16790