Av STEINAR SÆTHER

Det så lovende ut da Phillips sendte oss i tet. Men neida, enda en gang måtte Green hente ballen to ganger ut av nettet. Nå er ikke 1-2 for Blues årets verste resultat, men anstendige tap er ikke godt nok med tanke på hvilke spillere vi har. Vi er så ustabile at vi er det laget som flest ganger denne sesongen har gitt vekk ledelsen - samtidig som vi er det laget som (sammen med Brentford) har henta inn andre sin ledelse flest ganger. Plass nummer 12 er fortjent!

Tilbake på Loftus Road skal vi opp mot Sheffield Wednesday denne tirsdagen. Uglene fra midt i uka kan fort vise seg å bli en håndfull for oss. De har sju kamper på rad uten nederlag og etter en traurig start har de plassert seg tre poeng foran oss, på en niende. Laget ledes av  for de fleste av oss ukjente Carlos Carvalhal, en portugiser opprinnelig fra Braga.

Tallene som uglene har å vise til er helt greie, 4-4-3 og 16-15. Alle milene unna stålbyen har de ordinære 1-2-2- og 5-7. Det forteller om et spilleopplegg rundt en defensiv trygghet, men også om at det går på bekostning av angrep med tellende resultat. Tapene borte har kommet for Burnley og Ipswich, de uavgjorte mot Bolton og Leeds mens hovedgevinsten satt mot Brentford. De har dermed fått smaken av hovedstadsblod. Og jeg tar også med at Newcastle blei slått 1-0 på St. Jamses` Park i forrige runde av ligacupen.

Mannskapet er en blanding av spennende og uspennende. 3 av 4 målvakter har vært i aksjon med 3 eller flere kamper, i forsvaret er Tony Lees eneren. Har spilt alle kampene og skårer også mål framover (2 til nå). Men også Hutchinson og Hunt har mye spilletid. Det kan komme av at de mer kjente spillerne, som Wiggins og Loovens har vært mye skada. Mest spilletid på midten har Wallace, Lopez og Lee. Også her har det vært litt skader gjennom høsten. Fremt burde Adthe Nuhiu være den mest effektive men han har ikke vært like skarp i høst som tidligere sesonger. Kun 2 mål så langt. Heller ikke i denne delen av laget har skadene vært fraværende. Så innehavende niendeplass er litt imponerende.

Apropos skader, så har uglene i verste fall 7-8 mann ute, i beste fall kan 5-6 av disse være kampklare. Ingen suspensjoner der i gården. Det har vi ettersom Perch fikk sitt gule nummer 5 lørdag. Av skader er det fortsatt Austin og Mackie som er definitivt ute, Angella blir antagelig klar i løpet av dagen mens Yun ennå ikke er friskmeldt.

De 7 siste gangene uglene har flydd ned til oss har vi fått med oss 3 poeng 3 ganger mens vi har delt poengene 4 ganger. Ikke dårlige tall for oss dette og tallene kommer fra ganske nær fortid. Uglene skårer nesten alltid på oss borte som hjemme, vi skårer nesten alltid på Loftus Road. Da kan vi kanskje konkludere med at det blir mål i kveld også?

Forsvarsspillet vårt bekymrer. Det ser nesten ut som hele forsvarsrekka vår er ute av form samtidig, men det hjelper lite at (særlig) våre defensive midtbanespillere ikke har nok defensive fibere i blodet. Henry er ingen forsvarsspiller og både Faurlin og Sandro sliter med noe av det samme. Det er temmelig sikkert en sammenheng mellom dette og antall innslupne mål.

Jeg trur det kan bli jevnt og målrikt i kveld. På en tenkt tippekupong ville jeg sagt HUB, hva resultat angår sier jeg 3-2, 3-3 eller 2-3. Like it or not...