Av STIAN KARLSEN

Alex Smithies kom til QPR fra Huddersfield foran sesongen 2015/16. Robert Green var førstevalget til Chris Ramsey, men etter at Jimmy Floyd Hasselbaink overtok og det viste seg at Green hadde en dyr klausul (basert på antall kamper) i sin kontrakt, så er det Smithies som har vært QPR´s soleklare valg som skuddstopper. 

Fem av syv
Etter kampen mot Fulham 1 oktober, hvor Fulham bommet to straffer, står Smithies med imponerende to baklengs på syv straffesparkforsøk. Ikke alle er redninger, blant annet Aluko sitt forsøk i siste minutt i kampen mot Fulham, men likevel så skal heder og ære deles ut til vår keeper. Han tror han vet hvorfor. 

- Vi gjør mer analyse av dem enn de gjør av oss. 

Psykologien og "late" spisser
Smithies mener det er mye psykologi bak "resultatene", og avslører at han bruker endel tid på å kartlegge motstanders straffesparkskyttere. 

- Vi gjør alltid hjemmeleksene våre, og bruker god tid for å se hvor de har satt sine tidligere straffespark. Jeg tror ikke spisser er like opptatt av å gjøre det samme med oss keepere.  

- Jeg vet ikke hvor mange av de som tar straffespark som er klar over hvor mange straffespark jeg har reddet, men hvis de vet så gir det meg antagelig et psykologisk overtak. 

- Spisser har en tendes til å tro at alt handler om dem, og hvor de skal sette skuddet. 

Alex Smithies har vært en av våre viktigste og mest stabile spillere hele sesongen. Spesielt én-mot-én har han imponert voldsomt, og at han alene har satt poeng på kontoen for QPR er ingen overdrivelse. 

Det er ikke på keeperplassen QPR sliter...

U R´sss