Av DAG HÅKON HELLEVIK

Datoen for oppstart har versert i nyhetene en tid, og de ble offisielt bekreftet tirsdag 8. juni. Samtidig ble det bekreftet at League One og League Two ikke skal spilles ferdig, men at tabellplasseringer, opprykk og nedrykk skal bestemmes ut fra gjennomsnittlig antall poeng per kamp frem til seriene ble stanset i mars.

Kampprogrammet for QPRs ni gjenstående seriekamper ser dere nedenfor. Kampene vil gå uten tilskuere. Tidspunktet vi oppgir er norsk tid. De tre første kampene er spikret, de øvrige kan bli flyttet av TV-selskapene. Lørdagskampene skal ordinært ha avspark til vanlig tid, som er klokka 1600 i Norge, og de fleste midtukekampene mellom klokka 2030 og 2100. 

qtyRIYWJ.jpeg

Lørdag 20. juni kl 1600: Barnsley (hjemme) 

Lørdag 27. juni kl 1600: Charlton (borte)

Tirsdag 30. juni kl 1930: Fulham (hjemme)

Søndag 5. juli: Middlesbrough (borte)

Onsdag 8. juli: Wigan (borte)

Lørdag 11. juli Sheff Wed (hjemme)

Tirsdag 14. juli, Luton (borte)

Lørdag 18. juli, Millwall (hjemme)   

Onsdag 22. juli, West Brom (borte)

Før «sesongstart» har QPR planlagt to vennskapskamper mot henholdsvis Chelsea og West Ham. Kampen mot West Ham ble ifølge ryktene spilt på London Stadium onsdag 10. juni, og hjemmelaget vant angivelig 4-1, men klubbene har ikke offentliggjort verken målscorere eller lagoppstillinger. Den andre kampen fremstår imidlertid som enda mer mystisk. Det er noe i  sammensetningen av ordene «Chelsea», «vennskap» og «QPR» som skurrer stygt når de er satt sammen i samme setning...

Når det gjelder overgangsvinduet vil dette ikke stenge før 1. september i år. Når det åpner er fortsatt uklart, men det vil antakelig skje før sesongen er ferdigspilt. Spillere som blir signert mens 2019/20 fortsatt ruller kan imidlertid ikke spille for sin nye klubb før i sesongen 2020/21.

QPR har en rekke spillere med kontrakter som i utgangspunktet løp ut 1. juni. Av disse er det bekreftet at låneavtalen med Jordan Hugill er forlenget, slik at han vil kunne spille sesongavslutningen for oss. Om klubben forlenger også med Jack Clarke og Luke Amos gjenstår å se. Clarke har ikke gjort noe stort inntrykk i den tiden han har vært hos oss, men det er all grunn til å tro at Warburton gjerne vil beholde Amos.

Videre har også kontraktene til Grant Hall, Angel Rangel, Geoff Cameron og Marc Pugh løpt ut, men uten at det er kommet noen nyheter om hvem av dem klubben eventuelt vil forlenge med. Det er imidlertid grunn til å tro at QPR vil ønske å beholde dem alle frem til sesongen er ferdig.

Sluttspillet om opprykk til Premier League vil avsluttes med en finale rundt helgen 1.-2. august. Denne helgen skal også FA-cup-finalen gå. Her gjenstår åtte lag, og kvartfinalene er nå tidfestet til 27/28 juni.

Alt dette betyr at avspark for 2020/21-sesongen nødvendigvis blir forsinket. Championship skulle i utgangspunktet startet 8. august, så Silly Season 2020 vil nok bli betydelig kortere enn vanlig. Klubbene i League One og League Two vil imidlertid få litt lengre ferie, for det ble denne uken også bekreftet at begge disse seriene skal stanses. Tabellene settes opp med utgangspunkt i gjennomsnittlig poeng per kamp, og opprykk, nedrykk og playoff skal skje som normalt. Sluttspill om opprykk skal avvikles i løpet av juni måned. Det betyr at Wycombe Wanderers skal i aksjon igjen snart, og da vil nok manager Gareth Ainsworth ønske å kunne bruke både Paul Smyth og Giles Phillips. Vi registrerer for øvrig at Sunderland glapp på playoff-plass og ikke rykker opp denne gangen heller, så her er det bare å se frem til enda en sesong av den mest populære Netflix-serien i Newcastle gjennom tidene.

maxresdefault.jpg

Det eneste som fortsatt ikke er avklart er nedrykket fra League Two. For det første skal bare ett lag ned, mens to skal opp fra National League. Dette for å fylle hullet etter Bury, som ble strøket av kartet i League One ved sesongstart i fjor høst. Stevenage ligger nederst i League Two, men EFL har gående en disiplinærsak mot Macclesfield på grunn av manglende utbetalte spillerlønninger. Klubben er trukket 11 poeng tidligere i sesongen, men risikerer ytterligere poengtrekk fordi uregelmessighetene har gjentatt seg etter at siste sak ble avgjort. Da serien ble stanset hadde Macclesfield (etter fratrekket) tre poeng mer enn Stevenage med en kamp mer spilt, og hvis ligaen idømmer Macclesfield mer enn to poengs trekk som ytterligere straff blir det de som rykker ned. 

Har vi glemt noe da? Champignons League? Jaa...jo...det går rykter om at det skal avvikles en liten miniturnering med noen perifere europeiske klubblag midtveis i august en gang. Who cares. Vi har ikke helt oversikten. Dessuten har jo Boris Johnson etter Brexit bestemt at britene skal melde seg ut av europacupene også, så da er dette uansett ikke noe som vi anglofile behøver å bry oss med.