AV EVEN LÜBECK

QPR gikk nok en gang ut i den velkjente 4-4-2. Etter å ha prøvd flere formasjoner (4-3-3, 3-5-2, 4-3-1-2 og 4-5-1) virker det som om Harry endelig har funnet formasjonen som passer for QPR. Robert Green tok på seg keeperhanskene også denne matchen, selv om McCarthy endelig var med på benken. Caulker og Dunne fikk fornyet tillit sammen i midtforsvaret etter flere gode kamper i det siste. Isla på høyre og Yun på venstre - med andre ord - uendret 5´er fra Chelsea-kampen. Fer, Sandro, Henry og Vargas på midten var heller ikke ukjent, mens Charlie Austin og Bobby Zamora komplettgjorde laget denne regnfulle lørdagskvelden.

Ekstrem åpning på kampen!
Etter 9 minutter kom dagens første scoring, men avslutningen til Austin ble korrekt avblåst for offside. Selv om offsiden var hårfin, hadde dommer Mike Dean korrekt i sin avgjørelse. Kampens merkeligste hendelse kom på det påfølgende frisparket. Ballen treffer Joe Hart to ganger før Austin får avsluttet, men nok en gang blir Austin avblåst. Denne gangen er det ikke for offside, men fordi Hart treffer ballen to ganger før noen andre er nær den. Istedenfor et indirekte frispark får Hart slå frisparket på nytt, og mange av QPR-spillerne følte seg nok snytt etter den avgjørelsen. Ekstremt skarpt sett av dommer Dean og QPR fikk virkelig blod på tann.

Austin for England?
Etter 21 minutter kom den forløsende scoringen, og gjett hvem som scorte? Joda, det var Charlie Austin! Isla kom i fint driv fra sin høyre back posisjon, mottar ball av Vargas og setter fart. Han ser at Austin står alene på 16 meter og slår ballen perfekt til engelskmannen, som vender på en femøring og banker den utagbart bak Joe Hart. Den sjette scoringen til engelskmannen på de første elleve kampene i årets Premier League og Austin er virkelig brennhet om dagen. Roy Hodgson ble observert på tribunen og MÅ ha likt hva han har sett!

15 minutter senere sørget Sergio Aguero for balanse i regnskapet. En utsøkt pasning av Mangala havnet rett ned på foten til argentineren, som lå i offside rett før pasningen ble slått. Flere tusen fans ropte også på hands i samme situasjon, men det fikk ikke Dean med seg. Aguero dro seg forbi både Caulker og Dunne før han dunket den bak en utspilt Green. Kanskje ikke alt for fortjent, men City tok mer og mer over etter Austin sin scoring.

Endelig, Barton!
1-1 sto seg til pause og etter pause var det en gammel kjenning som kom inn for Sandro. Joey Barton, med en fortid i Manchester City, var endelig tilbake og da var det virkelig trampeklapp på Loftus. Om Sandro gikk av fordi han kjente en gammel skade kommende eller om han var sliten er ikke bekreftet fra noen hold, men vi vil holde dere oppdaterte på situasjonen rundt brasilianeren. Entusiasmen, gløden og fighterviljen til Barton smittet over på resten av spillerne, og det var et helt nytt QPR-lag som kom ut fra garderoben kontra det laget som gikk inn til pause. 

Men det var City som hadde de første(og største) sjansene i starten av 2.omgang, og det var virkelig et under at City ikke scoret i løpet av de første 20. Både Nasri, Toure og Aguero hadde store muligheter til å score, men ingen av de fikk satt ballen i nota. Istedenfor var det QPR som fikk kampens tredje scoring, et selvmål Richard Dunne hadde vært kjempestolt av. Vargas tok med ballen inn i banen, slo ut mot Austin som curla den inn i boksen mot en fremadstormende Zamora. Demichelis ble truffet og ballen gikk i en bue bak en utspilt Hart i City-buret. 

2-2? Virkelig?
Etter 2-1 scoringen var det kun et lag på banen, nemlig bortelaget Manchester City. Milner, Toure og Aguero hadde hver sin mulighet til å utligne, men en god Green og oppofrende spillere gjorde at det sto 2-1 på måltavla helt til det var spilt 83 minutter. Det er bare å ta av seg hatten for den argentinske trollmannen, nok en gang. Yaya Toure slår en millimeterpresis pasning til Aguero, som drar av Dunne, Caulker og keeper Green før han dunker den i kassa. Klassescoring av Aguero, som nok en gang sørger for balanse i regnskapet. De siste ti minuttene var nervepirrende, men QPR rei unna stormen og kampen endte 2-2.

Isla, Austin, Vargas og Harry
Kampen kunne vippet begge veier og selv om QPR hadde fem baller i nettet, fikk de kun med seg ett poeng fra matchen. Det er viktig å påpeke at City også hadde sine enorme muligheter, så 2-2 var et fair resultat. Men Harry sa til Sky Sport etter kampen at vi var uheldige, vi burde hatt 3-4 poeng til fra de 3-4 siste kampene og at Austin virkelig begynner å ligne på seg selv.

Banens beste, spør du om? Green var god i dag, og kan vel ikke klandres for noen av baklengsene. Isla spilte nok en god kamp, og har virkelig "steppet up gamet" i det siste. Dunne og Caulker fungerer bra sammen og Dunne spiller nok en solid kamp. Men posisjoneringen hans, spesielt på 2-2 målet, kan man stille spørsmålstegn ved. Hadde det ikke vært enklere å falle av noen meter til og fått klarert ballen? Yun gjør det enkelt, men har mange gode involveringer. Henry jobber og kjemper i 90 minutter, herlig å se på! Sandro har en god førsteomgang før han dessverre må ut, men erstatteren Barton spiller en veldig god 2.omgang. Man kan dog sette spørsmålstegn om involveringen hans på stillingen 2-1, da han forsøker å heade ballen tilbake til Green fra midtbanen. Kun en involvering i siste liten av Dunne hindret 2-2, så der var vi heldige. Fer er flink med ball og har hevet spillet sitt, men har fortsatt mye å gå på. Vargas trives ute på høyre og gir alltid 100 % i hver duell, uten at han alltid vinner den. Austin har noen gigantiske sjanser han må sette om vi skal vinne slike kamper, men en klassescoring og en målgivende er svært positivt. Zamora. Bobby Zamora. Hva skal vi si om engelskmannen? Stor, sterk og  tung. Er flink til å holde på ballen feilvendt, men har sett han bedre i år. Banens beste? Isla eller Vargas. Chilenerene kombinerer bra på høyresiden og jobber bra for hverandre! 

Nå kommer det nok en unødvendig landslagspause, men det som er positivt med disse pausene er at QPR ikke har alt for mange å gi bort til landslagene. Det vil med andre ord si at vi har så og si full tropp i de neste dagene, og kan trene for fullt inn mot Newcastle-kampen om 2 uker.

Høydepunkter fra kampen finner du her!

U'Rssss!!!!

Kampfakta
QPR-Manchester City 2-2 (1-1)
Mål: 
Austin (21), Aguero (31), Demichelis (Selvmål, 76), Aguero (83)
Gule kort: Sandro, Isla, Dunne, Vargas, Nasri, Sagna

Dommer: Mike Dean

QPR: Green, Isla, Caulker, Dunne, Yun, Fer, Henry, Sandro (Barton 46), Vargas, Zamora, Austin