AV EVEN LÜBECK

Hver dag, 1 time og 2 minutter før kampstart, refresher jeg Twitter-brukeren min for å lese lagoppstillingen. Alltid like nervøs, alltid like spent. Alt kan skje i QPR, men en ting er sikkert: Adel Taarabt ser vi ikke med det første.

I går kom den uten de helt store overraskelsene, men Onuoha istedenfor Isla var det nok mange som stusset over. Hvorfor startet ikke chileneren, som er i storform om dagen?Harry tenkte nok at Nedum skulle stoppe det ivorianske beistet Wilfred Bony, men der tok han temmelig feil. Ellers var det ikke de store endringene fra lørdagens seier mot Leicester. Selv om Krancjar startet som møtende og Vargas som kant byttet disse to posisjoner gjennom hele kampen, uten at det hjalp nevneverdig. Evigunge Karl Henry fikk nok en gang sjansen fra start, hans partner in crime? Joey Barton. 

Bølget frem og tilbake
QPR gikk ut i 100 og etter kun 2 spilte minutter kom kampens første sjanse. Karl Henry forserte fremover med ballen og ble meid ned av Leon Britton i farlig område. Fra 16-17 meter tok Krancjar ballen, la den ned og gjorde seg klar. Noen som husker frisparket mot Stoke? Vel, det var ikke en tro kopi av den magiske scoringen hans, men det var sannelig ikke langt unna. Optimismen økte og undertegnede trodde endelig at vi skulle herje og ta vårt første poeng på bortebane denne sesongen. Så feil kan man ta.

Etter sjansen til kroaten var det kun et lag på banen. Swansea hadde mye ball til tider (72% på det meste) og trillet rundt oss, og vi ble løpende i mellom. Kun en ekstremt god sisteskanse i Robert Green hindret baklengs i første omgang. Han hadde en nydelig redning på frisparket til vår islandske venn Gylfi Sigurdsson, og det måtte målteknologi til for å forsikre oss om at ballen ikke gikk inn. På mirakuløst vis klarte altså engelskmannen å "hente" ballen ut av nettet.

Minuttet før pause var QPR uhyre nær en svært ufortjent ledelse da Krancjar fikk slått inn til en fremadstormende Fer inne i Swansea-boksen. En god Fabianski i Swansea-buret hindret baklengs, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0. På vår høyreside lekte Jefferson Montero med Onuoha, og det var enkelt å se at han ikke har kampformen inne for øyeblikket. Gang på gang ble han løpt ifra av den fotrappe ecuadorianeren og han sleit voldsomt både med touch, tempoet og duellstyrken.

Enveiskjøring
2.omgang begynte som den første avsluttet, med unntak av at QPR skapte noe som helst. Swansea hadde flere gode muligheter, men Robert Green holdt oss inne i kampen med sine matchavgjørende redninger. Det tok 78 minutter før Green måtte kapitulere, og det var landsmannen til Yun, Ki Sung Yueng, som sto for scoringen. Nok en gang kom Swansea i overtall på høyresiden, og en kjapp kroppsfinte fikk Onuoha ut av kontroll. Fra spiss vinkel gikk ballen via stolpen og inn. Etter scoringen var det vanskelig å se hvordan QPR skulle komme seg tilbake i denne kampen. De hadde nesten ikke vært inne i Swansea sin 16-meter i 2.omgang og hadde lite ball, men når det er 1-0 til et lag og det er 10 minutter igjen pleier den berømte sluttspurten å komme fra det laget som ligger under. Det gjorde den ikke.

Jonjo "voldemort" Shelvey kom innpå rett etter scoringen og gjorde seg umiddelbart bemerket. En deilig utsidepasning til Dyer forårsaket store problemer for Yun, som ikke hadde en veldig god kamp. Caulker kom inn og fikk klarert, men rett til beina til Dyer, som slo ballen videre til den tidligere QPR-spilleren Wayne Routledge. Han tok et touch for å legge ballen til rette, og på det 2. touchet plasserte han den nydelig bak en sjanseløs Green.

Bony kunne økt til 3-0 på slutten, men stolpen sto i veien. Vi skapte null og niks fremover og bør være glade for at vi hadde med oss en så god keeper til Wales, nemlig Green. Han var banens gigant og soleklart beste, men det sier også litt når vår keeper er banens beste...

Nå er det hjemmekamp mot Burnley på lørdag, det er en skikkelig 6 poengs kamp. Vinner vi den er vi oppe på 14, taper vi den står vi fortsatt med 11 og Burnley rykker ifra med 15.

QPR: Green - Yun, Dunne, Caulker, Onuoha - Fer, Barton, Henry, Vargas - Krancjar - Austin

U'Rssss!!!