Av STEINAR SÆTHER

For en fredag det ble. Selve Super-freddan!

4-0 over Leeds misunner de aller fleste oss. At det gir oss et nytt liv i Championship er dog det aller viktigste. Det er kun av akademisk interesse om det var Super-Leeds som svikta eller vi som spilte årsbeste. Men vi ga kampen all energi, så derfor heller jeg mot det siste.

Vi må rette en gigantisk takk til Marti Cifuentes. Tror mange av oss var avventende til hvorvidt Marti kunne greie å heve laget over nedrykksstreken, så starten hans var viktig. Poengene har kommet jevnlig, med noen feilskjær, det må innrømmes, som fikk i hvert fall meg til å frykte at optimismen kunne bli kortvarig.

Beksvart høstsesong
Spillere som før hadde bevist sine kvaliteter hadde havnet på feil hylle under både Ainsworth og forsåvidt hans forløpere. Dunne og selvtilliten som forsvant, Field og Colback som samlet ei lang rekke høstfargede kort.

Skadene som spiste oss levende innenfra ble etter hvert fjernet helt, som i seg selv er enestående. Hva de enn gjorde i kulissene, folkene til Marti, så har de mye av æren for vår overlevelse!

Hayden
Det forannevnte er viktigere enn våre ervervelser utenfra. Både lån og kjøp er ofte et sjansespill, januarvinduet især. Sett med lupe er Isaac Hayden den eneste suksessen av alle som kom. Han skal visstnok være interessert i en fast avtale, men klubbene og Isaac selv må således finne ut hvordan.

Frey er vår, dermed må Marti klare å få han i gang i løpet av sommeren - helst få ham bedre trent enn han så ut den tida han var spillende. Dykes så bedre ut, så får enhver tolke det som han eller hun vil.

Neglebitende innspurt
Lagene rundt oss langt der nede kjempet også inn ganske mange poeng. Vi fikk dermed aldri muligheten til å puste med magen. Ikke før etter nest siste serierunde forrige helg, som vi innledet med resultatet vi alle bare kunne drømme om. Trodde vi.

Drømmen gikk i oppfyllelse!

Kampen mot Coventry i dag betyr ingenting. Foruten æren, da. Hjemmelaget hadde godt heng på sluttspillet men falt pladask midt på oppløpssiden. De fikk ikke nyttet muligheten flere av lagene over ga dem, da de også har feilet stygt.

Hvem avslutter med stil? Ring opplysningen 1881!

Takker for en lang og slitsom sesong.
Summer in the city. Silly season.
Kick-off 5. august!