Av DAG HÅKON HELLEVIK

Den rødhårede midtbanespilleren har rykte som en terrier, og får meget gode skussmål fra Notts Forest-fansen, som han nå forlater. Han er tiltenkt rollen som Sam Fields partner på midten, og erstatter i virkelighetens verden Stefan Johansen.

Også sentral midtbane er en lagdel i dyp nød. Andre Dozell har vært en stor skuffelse siden den dagen han ankom, og bak ham igjen i køen har vi ubeskrevne blader av typen Stephen Duke-McKenna, Elijah Dixon-Bonner og Rafferty Pedder Midtbanen vår i sommerkampene har vært Sam Field mot resten av verden, og resten av verden har stort sett vært mer enn god nok.

Erfaring fra Premier League

Colback er 33 år og har samme type bakgrunn som Asmir Begovic. I klartekst betyr det bred erfaring fra PL, et rykte som en ledertype som tør sette ord på lagkameratenes opptreden og ferdigheter gode nok til å heve et dårlig Championship-lag til et nivå litt nærmere den 20.-plassen vi alle drømmer om.

Han har godt over 400 karrierekamper, mye av det på øverste nivå for Sunderland og Newcastle og så sent som i fjor et dusin ligakamper for Notts Forest.

Tynt i forsvaret

Gareth Ainsworths spillerjakt er imidlertid langt fra over, og fokus er igjen på forsvarsrekka. Ryktene går atter en gang om veteranen Steve Cook som valgte Forest over QPR for to år siden, men som kanskje havner i W12 likevel.

Andre kandidater kandidat er Wycombes Chris Forino, og de nylig løslatte Jack Whatmough (Wigan) og Aden Flint (Stoke). Vi er ikke veldig overbevisende verken i midten eller på kantene bak, noe komedien mot Oxford dessverre viste oss til fulle. Ingen av de fire nevnte kommer ser ut som fremtidige toppspillere, men kandidater i den kategorien vi ikke hatt råd til å handle inn på en stund.