Eirik Titland er leder for supporterklubben til Bolton Wanderers og hovedadministrator på http://www.boltonsupporter.net

Han ble kåret til årets supporter av supporterunionen for sesongen 2008/09, og det vitner om et engasjement og lidenskap langt utover det vanlige.

Født i 1970, og med den lidenskapen, så skulle man tro at Bolton hadde vært laget hans i flere årtier. Det er faktisk ikke tilfelle.

- Jeg syns det er litt pinlig å fortelle dette når jeg vet at folk i min alder som regel kan skilte med at de har vært supporter av et lag siden 70-tallet. Men min interesse for fotball slo først ut i full blomst i voksen alder. Bolton fanget vel min oppmerksomhet første gang da jeg satt meg ned en dag i 2001 og skulle se Manchester United spille hjemme mot et nyopprykket Bolton Wanderers. Man Utd scorte første målet i første omgang. Og jeg forventet enveiskjøring. Men like etter utlignet Nolan. I andre omgang puttet Boltons Ricketts og det nyopprykkede laget tok med seg alle poengene. Dette imponerte meg nok til at jeg begynte å holde et øye med dem videre i sesongen. Den påfølgende sesongen så jeg også Bolton spille på Old Trafford (på TV). Nolan scorte kampens eneste mål, og jeg var vel da overbevist om at dette var mitt lag. Uten at Nolan ble min favoritt på noen måte faktisk.

Svak innledning
To poeng på tre kamper er langt unna forventningene til Bolton-fansen.

- Vi  venter nå i spenning på når marginene skal komme på vår side. De to første kampene som endte 1-1 er kamper Bolton burde vunnet. Om det er lov å kalle det uflaks? Den tredje kampen hvor vi tapte 3-0 mot Nottingham Forest var en ren arbeidsulykke.

Jay Spearing og Jay Jay Okocha
Eirik trekker frem Jay Spearing som en nøkkelspiller. Spearing var på lån i klubben forrige sesong og nå er avtalen gjort permanent.

- Liverpoolsupporterne fnyser av ham, men han gjorde sine ting godt for Bolton forrige sesong.  Ellers har vi jo fått inn en del nye spillere som vi ikke har fått sjanse til å bli kjent med enda. Jeg tipper «Medo» vil gjøre seg bemerket i helgen.

På spørsmålet om favorittspiller gjennom tidene så er svaret kontant.

- Jay Jay Okocha!

Knallhardt ut
Eirik tro at Bolton kommer til å gå knallhardt ut fra start og ofre mye krefter for å få det første målet i kampen. Han åpner for at QPR kan ha en mulighet til å få med seg poeng, i det TV-sendte oppgjøret, dersom vi klarer å stå mot presset de første 20 minuttene

Ditt forhold til Queens Park Rangers?
- Blå striper? Jeg har ikke noe forhold til QPR. Vi har nettopp tatt fatt på andre sesong i Championship og er enda ikke helt vant til/kjent med lagene her nede.
Nå er planene å rykke opp igjen etter denne sesongen, så det er ikke sikkert vi får bli så godt kjent heller.

Hjemmeseier lørdag, og playoff for begge lag
Bolton-supporteren tror lagene møtes igjen i en playoff. Magefølelsen hans sier at Bolton går seirende ut og at QPR ikke kommer tilbake i Premier League på første forsøk. Han mener at hjemmekampen mot QPR blir lagets første trepoenger og at resultatet blir 2-1.

Vi takker Eirik for svarene og ønsker ham og Bolton lykke til i sesongen 2013/14, selv om vi stiller oss veldig kritiske til hans spådommer om oppgjøret på Reebok til lørdag. Der lukter det borteseier lang vei!!

U R'sss